Select Page

DRAGAN ČOVIĆ: Dogovor o ustroju vlasti u županijama završiti za 10 dana

DRAGAN ČOVIĆ: Dogovor o ustroju vlasti u županijama završiti za 10 dana

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je jučer Posavsku županiju. Kao domaćin u Domaljevcu ga je pozdravio predsjednik ŽO HDZ-a Posavina Ivo Vincetić te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Posavske županije.

Potpora Prgometu

Sudjelovao je na skupu potpore kandidatu HDZ-a BiH Mati Prgometu za načelnika općine Domaljevac-Šamac. U svojem obraćanju mještanima naglasio je važnost zajedničkog djelovanja koje jedino može donijeti prosperitet kraju.“Želio sam dati vrlo jasnu potporu Mati Prgometu za općinskog načelnika. Izborom Prgometa za načelnika stvaramo istu političku infrastrukturu na svim razinama, od države do općine. U samoj općini Domaljevac-Šamac imamo većinu u Općinskom vijeću pa sam htio mještanima ove općine uputiti nekoliko političkih poruka ohrabrenja u političkom, ali i u smislu samih izbora.Ovo je mala sredina i duboko vjerujem da su svi zainteresirani za izlazak na izbore. Ako želite graditi budućnost za sebe i svoju djecu, iskoristite svake izbore kako biste kazali svoje mišljenje o kandidatima koji vam se nude, kazao je Čović nakon skupa potpore dajući jasnu poruku kako je kandidat HDZ-a BiH Prgomet pravo rješenje za budućnost općine. Čović je pritom uručio stranačku iskaznicu dr. Mati Hrskanoviću, kirurgu Županijske bolnice u Orašju.

Sastanak s vlastima u Posavini

Nakon Domaljevca, Čović je održao sastanak i s predstavnicima izvršne, zakonodavne i političke vlasti Posavske županije. “Privedeni su kraju dogovori o ustroju županijske izvršne vlasti i očekujem da će se taj posao završiti najdalje za deset dana. Čekali smo ustroj vlasti na federalnoj razini kako bismo znali koje ljude sa županijske razine trebamo kandidirati na mjesta u vlasti Federacije BiH”, kazao je Čović. Govoreći o ustroju vlasti na svim razinama, apelirao je da se taj posao što prije završi kako bismo se bavili životnim pitanjima. – Ako bi se federalna Vlada uspostavila idućeg tjedna, što je realno, u sljedećih petnaestak dana dolazim i na područje općine Odžak, kao što sam ovaj put obišao Domaljevac i Orašje. Moramo pokrenuti projekte o kojima smo govorili da ćemo ih pokrenuti nakon izbora. Tada ću u Posavinu dovesti ministre iz Vlade Federacije BiH i Vijeća ministara BiH kako bi na terenu održali nekoliko velikih skupova, gdje bi od ljudi ovog kraja čuli njihova razmišljanja jer ovo je poljoprivredni kraj i teme su većinom vezane uz tu oblast. Mislim da ćemo upravo iz ovog područja imati ljude koji će popuniti Vladu Federacije BiH kad su u pitanju ti resori, kazao je jučer Čović u Domaljevcu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading