Select Page

Drago Prgomet kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Drago Prgomet kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Drago Prgomet kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, odlučio je Gradski odbor HDZ-a na sjednici održanoj u srijedu navečer na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Do utorka su iz HDZ-a dopirale vijesti da bi kandidat za gradonačelnika mogao biti predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, no Hini je u utorak navečer iz krugova zagrebačkog HDZ-a rečeno da “Plenković ne želi potrošiti Mikulića i zato on ne ide u utrku za gradonačelnika Zagreba”.

Prgomet će također biti prvi na listi HDZ-a za zagrebačku Gradsku skupštinu, čime su opovrgnute medijske špekulacije da bi HDZ-ovu listu za Gradsku skupštinu trebao voditi zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Iz stranke poručuju da će praksa na ovim lokalnim izborima biti da prvi na listi u svim lokalnim jedinicama budu ujedno i HDZ-ovi kandidati za čelne pozicije gradova, odnosno županija.

Neslužbeno se doznaje da će se nezavisna saborska zastupnica u Klubu zastupnika HDZ-a Bruna Esih kandidirati za gradonačelnicu Zagreba i da sastavlja svoju listu za zagrebačku Gradsku skupštinu.

S obzirom na to, boje se u HDZ-u, moguće je da dođe do velike podjele glasova među biračima HDZ-a. Naime, nakon informacije da je Prgomet kandidat za gradonačelnika, došlo je do velikog nezadovoljstva među HDZ-ovim članovima na terenu, neslužbeno kažu izvori iz te stranke.

NAROD.HR

OGLASI

Loading