Select Page

S 29. sjednice Općinskog vijeća: Javna rasprava na nacrt Proračuna započinje 4.12.2015.

S 29. sjednice Općinskog vijeća: Javna rasprava na nacrt Proračuna započinje 4.12.2015.

 

Održana je 29. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Na Dnevnom redu našlo se 12 točaka od kojih izdvajamo usvajanje prijedloga Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskih planova Posušje (križanje Ulice bana Ivana Mažuranića i Ulice kneza Trpimira); Vojuša (Ulica Katarine Zrinske); Posušje (Donji Jukići); Posušje (Ulica kralja Zvonimira); i “Bakuline njive” (kolodvor).

Također usvojen je nacrt Proračuna općine Posušje za sljedeću godinu. Uvid i javna rasprava na prijedlog Proračuna započet će 4. prosinca i bit će otvorena 10 dana.

Na Dnevnom redu našlo se i glasovanje o povjerenju članovima Nadzornog odbora Javnog poduzeća Radio Posušje d.o.o. i Nadzornog odbora Javnog poduzeća “Vodovod” d.o.o. Posušje. Većinom glasova vijećnika izglasano je povjerenje za članove oba nadzorna odbora.

Od vijećničkih pitanja izdvajamo upit vijećnika Frane Grbeše o kršenju odluka od strane pravnih osoba vezano uz rad nedjeljom. Općinski načelnik je odgovorio kako je inspekcijska služba već poduzela radnje, a nastavit će ih i ubuduće sankcioniranjem prekršitelja, kako bi osigurala poštivanje odluke Vijeća.

Također, vijećnik Ivan Bešlić postavio je pitanje o mogućnostima uvođenja videonadzora na posuškim ulicama. Načelnik je rekao kako je proces nadzora već započeo uvođenjem sigurnosnih kamera u gradskom parku, čime su se nekadašnji incidenti uništavanja inventara i hortikulture, sveli na najmanju moguću mjeru.

Pod točkom različito vijećnici Ante Begić i Zvonimir Širić su zamolili načelnika da se uključi u rješavanje problema oko “privremenog” zatvaranja PU Broćanac zbog , kako je pošta u svom dopisu odgovorila mjesnim zajednicama Gradac i Broćanac, “nepostojanja minimalnih uvjeta za rad” zbog derutnog prostora. Načelnik je kazao kako su Službe već uključene u rješavanje ovog problema.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading