Select Page

Drakonska kazna za HNS, ali Vatreni ostaju na Euru

Drakonska kazna za HNS, ali Vatreni ostaju na Euru

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 100 000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana zbog nereda hrvatskih huligana za vrijeme utakmice protiv Češke igrane 17. lipnja u Saint Etienneu.

Nagađalo se kako će UEFA kaznu objaviti na dan utakmice protiv Španjolske, no to je ipak učinila danas, javile su agencije.

Na utakmici protiv Češke hrvatski huligani su u 85. minuti izazvali prekid susreta bakljadom, a potom je došlo do tučnjave među hrvatskim navijačima. UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a zbog čak četiri prekršaja – zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

UEFA vodi jednu istragu protiv HNS-a i to zbog ponašanja navijača na utakmici 1. kola protiv Turske. Nakon te utakmice pokrenut je postupak zbog dva prekršaja – zbog pirotehnike, te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao pogodak. Odluku o tom slučaju UEFA će donijeti 21. srpnja.

Podsjetimo, koncem svibnja i FIFA je žestoko kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

HNS je samo u posljednjih pet godina platio više od 500.000 eura raznih kazni.

OGLASI

Loading