Select Page

DRAMA U SARAJEVU: Automafijaši ubili jednog policajca, drugog ranili, pucali na njih još dok su bili u vozilu

DRAMA U SARAJEVU: Automafijaši ubili jednog policajca, drugog ranili, pucali na njih još dok su bili u vozilu

Jedan policajac je ubijen, a drugi teško ozlijeđen jutros u klasičnoj “sačekuši”, rekao je za Klix.ba izvor u MUP-u Sarajevske županije.

Policijske patrole kružile su od 23 sata navečer jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu. Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila.

Stanari ulica Bosanska i Geteova u sarajevskom naselju Alipašino Polje proveli su neprospavanu noć svjedočeći vatrenom obračunu, kada su automafijaši pucali na policiju te jednog policajca ubili, a drugog teško ranili. “Oko pola četiri ujutro čuo se pucanj, a potom rafalna pucnjava kao da pucaju petarde. Potom je počela galama i netko je viknuo ‘ubiše policajca’.

Ubrzo su se čule sirene, policije je bilo svuda. Od tada je sve blokirano”, kazala je za Klix stanarka koja živi u zgradi kod koje se odvila drama. Bijeli Golf hrvatskih registarskih oznaka još uvijek stoji na cesti, a ulica je blokirana nakoj pucnjave u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen. Stanari okolnih zgrada moraju koristiti druge ulice kako bi došli do željene destinacije, a neki nisu jutros mogli krenuti na posao svojim automobilima.

“Ovo nije prvi put da se ovdje kradu automobili. Dokle više? Zar je ljudski život vrijedan vozila? Više nigdje niste sigurni. Treba uvesti oštrije kazne pa i smrtnu”, kazala je druga stanarka.

Na mjestu uviđaja povećava se broj policijskih patrola. Prisutan je veliki broj inspektora, a policajci obavljaju razgovor s očevicima.

Gnusni čin i udar na državu

Premijer SŽ Adem Zolj kratko se obratio na konferenciji za medije o tragičnom događaju kada je smrtno stradao jedan policajac, kazavši da se radi o gnusnom činu i udaru na državu. “Svi se nadamo da će uz pomoć Boga i doktora biti spašen drugi policajac. Informacije koje imamo, još traje borba za njegov život i sprema se druga operacija. Ministar Čampara je bio na izvanrednoj sjednici Vlade, a ono što se može reći će vam priopćiti i ministar MUP-a i komesar.

Mi ćemo poduzeti sve da MUP može uspješno realizirati ovu akciju i u suradnji sa agencijama”, kazao je Zolj. Dodao je da se očekuje solidarnost i suradnja. “Očekujemo i solidarnost MUP-a RS, da će se ozbiljno krenuti u istragu i da se pronađu počinitelji. Cijeli dan ćemo biti u kontaktu s ministarstvima, agencijama a ono što su aktivnosti koje je vlada poduzela i do sada i na nabavci oružja. Aktivnosti su bile pokrenute i bez ovog događaja. Ovaj gnusni zločin je učinjen, stojimo na raspolaganju i sve ćemo uraditi da izvršitelji budu izvedeni pred lice pravde”, kazao je i dodao:

“Ovo je gnusan čin, zato što policajci jutros nisu ni izašli iz auta, niti su koristili oružje, niti su upozorili počinitelji, odmah dok je vozilo bilo u pokretu počeli su pucati na pripadnike policije. Učinit ćemo sve da se počinitelji privedu i poduzimati aktivnost da se ovo više ne ponavlja. Ovo je udar na državu”.

I policija RS-a traga za izvršiteljima pucnjave

Policija Republike Srpske (RS) aktivno surađuje s kolegama iz Sarajevske županije kako bi se pronašle osobe koje su u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucale na policijsku patrolu.

– Komesar policije Sarajevske županije je, odmah po izvršenu tog kaznenog djela, obavijestio policiju RS-a. Na njihov zahtjev upućene su dodatne policijske snage, kao i jedinica za podršku s ciljem pretrage terena kako bi pronašli izvršitelji, jer postoji mogućnost da su prešli na područje RS – potvrdila je Feni Mirna Miljanović, načelnica Odjele za odnose sa javnošću MUP-a RS-a. Naglasila da se u ovom trenutku ne može reći tko su izvršitelji kaznenog djela koje se dogodilo u Sarajevu. -Ne možemo u ovom trenutku reći odakle dolaze izvršitelji – rekla je Miljanović.

Četiri tužitelja na mjestu pucnjave Četiri tužitelja Tužiteljstva Sarajevske županije jutros su upućena na mjestu na kojem je ubijen jedan policajac, a drugi ranjen. Ovu informaciju potvrdila je za Klix glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić dodajući da se županijski tužitelji nalaze na terenu od ranih jutarnjih sati te da se dva tužitelja nalaze na uviđaju, a dva s načelnicima Uprave policije MUP-a. Među tužiteljima su na terenu i zamjenica glavne županijske tužiteljice i šefica Odjela za opći kriminalitet Tužiteljstva SŽ. Također, zatražena je i podrška Federalne uprave policije (FUP) koja je uključena u proces rasvjetljavanja kaznenog djela.

vecernji.ba

OGLASI

Loading