Select Page

DRAMSKA SEKCIJA, VOCABULA POSUŠKE GIMNAZIJE I FRAMA NA JEDNODNEVNOM IZLETU U SPLITU

DRAMSKA SEKCIJA, VOCABULA POSUŠKE GIMNAZIJE I FRAMA NA JEDNODNEVNOM IZLETU U SPLITU

Edukativni izlet u Salonu i posjet Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu koje su 17. veljače 2024. za članove gimnazijskih sekcija Vocabula i Dramska te za Framine mlade glumce organizirali profesorice Renata Čale, Mirjana Galić, Jasminka Petric te fra Jozo Hrkać ponudili su učenicima sasvim nov doživljaj sadržaja koje rade na nastavi i u okviru sekcija.

U Saloni su uz stručno vodstvo dobili pregršt informacija o nastanku Salone, stoljećima razvoja i običajima, a salonska impozantna kulisa poslužila je za brojne atraktivne fotografije. Nakon susreta s drevnom poviješću Solina, slijedilo je upoznavanje užeg dijela stare splitske jezgre te hvatanje sunca na prekrasnoj Rivi.

Najuzbudljiviji dio cjelodnevnog izleta svakako je predstava u kazališnom hramu – HNK Split. Učenici su s divljenjem proučavali kazališni interijer kakav većina njih do sada nije imala priliku vidjeti, a sretnicima koji su dobili mjesta u ložama doživljaj je bio svakako još i snažniji. Cjelokupno zadovoljstvo upotpunila je izvedba Slučaj Mademoiselle Dupin po predlošku novela E. A. Poea. Tako su lektirno štivo doživjeli iz potpuno novog kuta gledišta, što je i bio cilj ovog edukativnog izleta.

Gfgm POSUŠJE

OGLASI

Loading