Select Page

Drnišanka Jagoda kip Gospe donijela je iz Lurda u Rakitno

Drnišanka Jagoda kip Gospe donijela je iz Lurda u Rakitno

Rakitski kraj je prepun ljepota u kojemu se čuvaju sve vrijednosti hrvatskog puka.

Tu su i kapelice pa i Gospe Lurdske u zaselku Pavkovići. Kuće su lijepo građene a broj stanovnika se uglavnom zadržava pa nema raseljavanja kao u nekim drugim posuškim krajevima. U tom selu, 16. kolovoza 2013. godine, župnik fra Marinko Leko blagoslovio je novu kapelu posvećenu Gospi Lurdskoj. Obitelj Vinka i Jagode Pavković su nedaleko svoje kuće podignuli kapelicu s kipom. Inače supružnici Jagoda i Vinko dugo žive u Splitu. Za podizanje kapele najviše zasluge ima Jagoda Pavković, zauzeta vjernica rodom iz Primorskog Doca. Jagoda radi u jednom trgovačkom lancu u Splitu dok je suprug Vinko umirovljeni branitelj. Svoj je kraj napustio s tek 15 godina ali ga nikada nije zaboravio. Vjernici splitske župe Koćunar poznaju Jagodu kao svoju župljanku koja je uvijek na raspolaganju župi u bilo kojoj potrebi a vodi i hodočašća u Šurkovac,Tolisu, Tabor.

– Svake godine na blagdan Svetoga Roka 16. kolovoza dođem u Rakitno do kapelice autobusom vjernika iz Splita te vjernika iz župe Rakitno gdje se slavi bude misa ispred kapalice.. Kip Gospe Lurdske donijela sam iz Lurda, potvrdila nam je Jagoda.

– Ovdje je pravi raj podno naših brda. Sve smo odradili u idiličnom prostoru kojega ćemo dograditi i stvoriti bolje uvjete za dolazak sve većeg broja Dalmatinaca i Hercegovaca na molitvu, ispričao je Vinko koji nikada ne zaboravlja svoj dragi kraj, svoje ljude i svoju vjeru.

Pero CRNOGORAC/VL

OGLASI

Loading