Select Page

DUHOVNA PRIPRAVA 4. PJEŠAČKE BRIGADE OS BiH

DUHOVNA PRIPRAVA 4. PJEŠAČKE BRIGADE OS BiH

Jučer je u župi sv. Ante Padovanskog u Sutini – općina Posušje održana misa u sklopu duhovne priprave za sve katolike pripadnike 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH hrvatskog naroda. Misno slavlje predvodio je brigadni kapelan don Ivan Turudić uz koncelebraciju kapelana 1. pješačke bojne don Marija Ostojića i domaćeg župnika don Slavena Ćorića. Nakon održane mise prijateljsko druženje pripadnika ove brigade na čelu s njihovim zapovjednikom brigadnim generalom Zdravkom Rezom i svim gostima nastavilo se na području Parka prirode Blidinje, odnosno Masne Luke i crkve sv. Ilije gdje se svima obratio i fra Petar Krasić.
Cilj i svrha ovog druženja je duhovna priprava za sve zahtjevne zadaće s kojim se svakodnevno u obavljanju svoje dužnosti susreće svaki vojnik. Duhovna skrb i briga za pripadnike postrojbe jednako je važna kao i njihova fizička sprema, taktička izobrazba ili njihova opremljenost. Duhovna snaga je nešto što vojnika jača, daje mu nadu, razboritost i osjećaj za pravdu u svakom njegovu postupku i izvršenju zadataka s kojima se susreće. Redovna i stalna duhovna nadogradnja temelj je svakog dobrog vojnika te jača osjećaj zajedništva u postrojbi stoga su ovakva druženja neizostavan segment postojanja i ove 4. pješačke brigade OS BiH.
Današnjem druženju pridružio se i vojni biskup mon. Tomo Vukšić, te zapovjednik 1. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH pukovnik Martin Pažin, generali Ivica Jerkić, Tomo Kolenda, Marko Stojčić i načelnik općine Posušje g. Branko Bago, a druženje je nastavljeno u planinarskom domu planinarskog društva „Orlova stina“ iz Tomislavgrada.

 

OGLASI

Loading