Select Page

Duvnjak MVP prvenstva, Karačić u idealnoj sedmorci

Duvnjak MVP prvenstva, Karačić u idealnoj sedmorci
Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak izabran je za najboljeg igrača Europskog rukometnog prvenstva, a Igor Karačić je u idealnoj sedmorci na poziciji srednjeg vanjskog.

Proteklih nekoliko dana glasovalo se preko službene aplikacije Europskog rukometnog prvenstva.

Duvnjak jedini Hrvat iza Balića koji je odnio MVP titulu

Duvnjak je ovim priznanjem postao jedini Hrvat uz Ivana Balića koji je odnio MVP titulu turnira. Balić je to uspio dva puta – 2004. i 2006. godine, a nakon njega dva puta trofej je osvajao Nikola Karabatić, dok su to po jednom poslije Balića napravili Filip Jicha, Momir Ilić, Raul Entrerrios i na prošlom Jim Gottfridsson.

“Vukao Hrvatsku do prvog europskog finala od 2010. godine”

“Hrvatski kapetan vukao je svoju ekipu do njenog prvog finala Eura od 2010. godine. Odigrao je nekoliko herojskih partija tijekom turnira. As njemačkog THW Kiela zaslužan je za ulazak Hrvatske u finale Eura nakon što je u polufinalu protiv Norveške postigao osam golova i realizirao odlučujući sedmerac za produžetke”, napisao je EHF u svom obrazloženju nagrade za najkorisnijeg igrača turnira te dodao:

“Duvnjak je srce i lider Červarove ekipe. Svojim pristupom, igrom i odnosom prema svemu inspirira i pravi je primjer svojim suigračima na terenu. Duvnjak je odigrao najveću ulogu u hrvatskom uspjehu na ovom Euru.”

Karačić je izabran u najbolju sedmorku turnira.

Karačić model za konzistentnost hrvatske igre

“Hrvatski put do finala obilježile su dramatične pobjede, posebno je teška bila ona epska protiv Njemačke u drugom krugu 25:24 u Beču. Karačić je bio u središtu te hrvatske senzacije, osvojio je nagradu za igrača utakmice i postigao odlučujući pogodak u posljednjim sekundama susreta. Karačić je apsolutno zaslužan za ključna dva boda u borbi za što bolji plasman u skupini”, piše EHF o Karačiću pa dodaje:

“31-godišnji razigravač iz Vive Kielcea bio je model konzistentnosti u hrvatskoj igri koja se tijekom cijelog turnira borila do posljednjeg daha, bez ikakvih kalkulacija.” 

Golman idealne momčadi turnira je Španjolac Gonzalo Perez de Vargas, a najbolji obrambeni igrač je Nijemac Hendrik Pekeler. Na vanjskim pozicijama su, lijevo Norvežanin Sander Sagosen i desno Španjolac Jorge Maqueda, dok je na crti Mađar Bence Banhidi. 

Krila okupiraju, lijevo Norvežanin Magnus Joendal i desno Slovenac Blaž Janc.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading