Select Page

Dva člana HPD-a Pločno uspješno završili zimski alpinistički tečaj

Dva člana HPD-a Pločno uspješno završili zimski alpinistički tečaj

Vođeni ljubavlju prema planinskim visovima, izazovom i željom za pomicanjem vlastitih granica, dvojica članova našeg društva, proteklih tjedana pohađali su i uspješno završili, zimski alpinistički tečaj.

Tečaj je organizirao HPD Prenj 1933, iz Mostara u suradnji sa Planinarskim savezom Herceg-Bosne, a sve se odvijalo pod dirigentskom palicom uvaženog i iskusnog alpinističkog instruktora Edina Durme, uz pomoć kolega, iskusnih alpinista Jure Miljka, Ređepa Grabusa i Zdenka Marića.

Sudionici tečaja su osim svladavanja rukovanja opremom i alpinističkim tehnikama, imali prilike okušati se i u penjanju alpinističkih smjerova na Prenju, u masivu Sivadije, kao i na Čvrsnici, u grebenu Pločnoga, i to u smjerovima uz Mandarušu, kao i u nešto zahtjevnijem Djevičanskom smjeru u Ivinoj Kosi, također na Čvrsnici. Svi polaznici su ostali iznenađeni lakoćom i sigurnošću kojom su svladali alpinističke uspone, koji su se do jučer činili pogibeljnom i nemogućom misijom, a posebno su oduševljeni doživljajem uspona na teško dostupne vrhove. Ovaj tečaj preporučamo svima, posebno mlađim članovima, jer uopće nije toliko teško kao što se možda čini na prvi pogled, a posebno se vodi briga o izbjegavanju opasnosti i svođenja rizika na minimum.

OGLASI

Loading