Select Page

MISA KOD KRIŽA NA BOROVOJ GLAVI 2020. GODINE

MISA KOD KRIŽA NA BOROVOJ GLAVI 2020. GODINE

Prva nedjelja po Velikoj Gospojini, Uznesenju BDM na nebo, rezervirana je od 2018. godine za svetu misu kod križa na Borovoj Glavi. Borova Glava je pravo Božje davanje. Brijeg ne velik, uzbrdit i mami da se na njega uspneš. To možeš učiniti sa svih strana. A kad si na njemu, sve uokolo vidiš. Blidinjsko jezero je kao na dlanu, a u njem se progleda brdo Jelinak. Već odavna se Borova Glava druži sa svojim grobljem i s Petrovdanom, kad je Blagoslov polja i sveta misa u groblju.

Ovo je treća sveta misa kod križa koji je još u izgradnji. Ovaj se križ želi spomenuti svih stradalih na Poljima u II. svjetskom ratu i poraću i u Domovinskom ratu. Okupilo se preko stotinu ljudi. Svetu je misu predvodio fra Ante Marić kapelan Polja. S njim su bili bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Tomić i fra Ivan Malić. Predvodili su liturgijsko pjevanje.

Fra Ante je propovijedao o Isusovom odnosu prema ljudima koji nisu njegova židovskog naroda – govor je bio o Sirofeničanki, Grkinji koja moli za svoju kćer teško opsjednutu. Svima je taj opisani odnos Isusa i ove majke poganke bio zanimljiv, iako su znali njegov ishod. Uvijek se i iznova da o tome razmišljati. Tako je bilo i na ovoj svetoj misi.

Dan je bio prekrasan. Veliko mnoštvo djece. Svi radosni i sretni da su baš ovo mjesto izabrali za nedjeljnu svetu misu. Nakon svega smo se svi zajedno fotografirali, te ostali uz piće koje su donijeli Brotnjaci kao i svake godine. Bogoslovi fra Ivani su zapjevali pjesmu „Moj Ivane“ a svi su se oduševljeno pridružili.

OGLASI

Loading