Select Page

DVA ZLATA, SREBRO I ŠEST BRONCI ZA POSKOKE U LIVNU – NASTUP TAEKWONDO REPREZENTACIJE BIH U ZAGREBU

DVA ZLATA, SREBRO I ŠEST BRONCI ZA POSKOKE U LIVNU – NASTUP TAEKWONDO REPREZENTACIJE BIH U ZAGREBU

Na 24. izdanju Međunarodnog taekwondo turnira “Livno open 2019” koji se održao u subotu 19.10.2019. u Livnu okupilo se 250 natjecatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je sa 15 natjecatelja u kategorijama mlađih i starijih kadeta te juniora u disciplini sportske borbe.
Poskoci su osvojili pehar za ekipno drugo mijesto u kategoriji mlađih kadeta te devet medalja za pojedinačne uspjehe. Najuspješniji posuški borci u Livnu bili su David Grubišić (mlađi kadet do 51 kg) i Nikola Knezović (mlađi kadet preko 51 kg) koji su osvojili zlatne medalje. Ništa manje uspješan bio je i Patrik Marić (mlađi kadet preko 51 kg) sa osvojenom srebrnom medaljom. Odličan nastup je imala i Klara Grubišić u kategoriji kadetkinja iznad 59 kilograma koja je nakon dvije pobjede izgubila polufinale i osvojila brončanu medalju. Dobre nastupe su imali i Klara Grubišić u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma te Boris Gavrić, David Miličević, Dominik Jukić i Antea Kraljević koji su također osvojili brončane medalje.

Na ovo natjecanje Posušje “poskoke” vodili su treneri Martina i Petar Boban.

U subotu se također u Zagrebu održao po prvi put Croatia poomsae open turnir G1 statusa na kojem je nastupilo 280 natjecatelja iz više od 20 zemalja. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine je predstavljalo troje članova od kojih je dvoje iz Posušja. Reprezentaciju je vodio Danijel Boban, trener reprezentacije BiH u Poomsama i trener taekwondo kluba “Poskok”. U konkurenciji seniorki do 30 godina nastupila je Lucija Bašić iz Posušja, trenutno članica mostarskog sveučilišnog taekwondo kluba “Student” te njezina kolegica iz istog kluba Petra Orlović . Nažalost u jakoj konkurenciji reprezentativke BiH nisu napravile značajniji rezultat. Danijel je kao natjecatelj osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana i 4 puta je bio prvak Bosne i Hercegovine, a ovo je njegov prvi službeni trenerski nastup za reprezentaciju BiH.

Petar Boban, trener:
Ovo je prvo natjecanje za naše borce u drugom dijelu sezone. S obzirom na dosta dugu natjecateljsku pauzu od tri mjeseca, te moje odsustvo od mjesec dana zbog trenerskog seminara u Koreji ovi rezultati su jako dobri i ja sam zadovoljan pripremljenosti i nastupom naših sportaša u Livnu te njima i trenerima čestitam na tome. Također čestitam i članovima naše reprezentacije kojoj je ovo bio prvi službeni nastup na turniru G1 statusa. Posebno sam ponosan što je od njih troje dvoje iz Posušja. Iz Koreje, domovine taekwondoa, donio sam nova iskustva i znanja koja sam dobio iz prve ruke od najboljih majstora taekwondoa na svijetu koja ću sad nastojati prenijeti na naše članove i sve ostale sa kojima radim i surađujem u taekwondou. Do kraja godine naš očekuje još nekoliko klupskih natjecanja, Prvenstvo Herceg-Bosne te pripreme za polaganja učeničkih i crnih pojasa.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading