Select Page

DVD Lovreć donirao vatrogasnu opremu DVD-u Rakitno

DVD Lovreć donirao vatrogasnu opremu DVD-u Rakitno

Održano trodnevno druženje pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke i Republike Hrvatske uz hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme i pokaznu vježbu

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, DVD-a Rakitno i DVD-a Gorica održano je trodnevno vatrogasno druženje (23. – 25. lipnja) DVD-ova iz Županije Zapadnohercegovačke (DVD Rakitno i DVD Gorica) i Republike Hrvatske (DVD Lovreć i DVD Kustošija Zagreb).

Druženje vatrogasaca započelo je u Planinarskom domu Masna Luka u Parku prirode Blidinje. Organizatori ovog druženja sa svojim gostima iz Republike Hrvatske posjetili su Franjevačku kuću molitve u Masnoj Luci, te su potom obišli i vatrogasne linije i sektore gašenja požara u Parku prirode Blidinje koji je bio zahvaćen prošlogodišnjim požarom velikih razmjera.

Gosti iz Lovreća su donirali vatrogasnu opremu kolegama iz DVD-a Rakitno, te je zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić prezentirao rad “desantne” visokotlačne pumpe i njezine primjene u šumskim požarima. Predsjednik DVD-a Rakitno Ante Mihalj zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji, a nazočne su prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Marinović i zaposlenik Uprave Srećko Vukojević.

Drugog dana druženja na vatrogasnom poligonu u Grudama održana je pokazna vježba gašenja požara koji je izbio na osobnom vozilu uz prezentaciju rada i korištenja Holmatro baterijskog alata za rezanje i sječenje i njihova primjena u tehničkim intervencijama. U vježbi su sudjelovali vatrogasci DVD-a Kustošija Zagreb, DVD-a Lovreć, DVD-a Gorica, JVP Grude i pripadnici PU Grude.

Organizatori ovog druženja sa svojim gostima drugog dana boravka u Hercegovini su posjetili Park prirode Hutovo blato, vodopad Kravicu, Franjevački muzej Humac i Ravlića pećinu. Na kraju drugog dana druženja članovi DVD-a Gorica na čelu sa zapovjednikom Darkom Paradžikom Brajom priredili večeru za sve sudionike ovog druženja, te su razmijenjeni pokloni i zahvalnice.

Zahvalnice Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i DVD-u Gorica uručio je Marko Ratkajec pripadnik DVD-a Kustošija. Ispred DVD-a Raktitno uručena je zahvalnica DVD-u Lovreć za hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na prijedlog DVD-a Rakitno, Srećko Vukojević je uručio zahvalnice predstavnicima HPD-a Pločno i Planinarskog saveza Herceg Bosne.

OGLASI

Loading