Select Page

Dvije medalje za članove Karate kluba Posušje na natjecanju u Sarajevu

Dvije medalje za članove Karate kluba Posušje na natjecanju u Sarajevu

Članovi Karate kluba Posušje nastupili su u subotu, 26. ožujka na Grand prix Sarajevu s 5 članova i osvojili dvije medalje. Mario Kovač je osvojio srebro, a Matea Čamber zlato.

Mario Kovač ovaj put uzeo je srebrenu medalju, ali mu je falilo malo sreće u finalu. Prvi meč dobiva rezultatom 2:0, drugi meč 3:0, te rezultat u finalu bio je 0:0. No, na preglasavanju sudaca gubi, te uzima srebro.

Kadetska ekipa u katama, u sastavu Ivana Čamber, Sara Bešlić i Matea Čamber ovaj put okitila se zlatom. Ivana Čamber radila je kategoriju kadetkinje do 47 kg. Ivana je prvi meč odradila sa predstavnicom Makedonije gdje dobiva meč rezultatom 2:1. Drugi meč suočila se s predstavnicom Hrvatske i gubi 3:0. Zadnji meč odradila je s predstavnicom BiH i u borbi za  treće mjesto gubi rezultatom 1:0. Ivani je kao i Mariu malo falilo do medalje. U Sarajevu je nastupila i Lea Rezo u kategoriji djevojčice 2008 godište +54 kg, jednoj od jačih ženskih kategorija gdje je imala veliku konkurenciju. Nažalost, Lea gubi prvi meč,te nije imala priliku odraditi meč za treće mjesto.Matea Čamber i Sara Bešlić radile su kate. No, ovaj put nažalost vratile su se bez medalje. „Čestitke karatašima jer ovo je jedno veliko iskustvo za njih, te odlični rezultati na ovako velikom natjecanju“, kazali su nam u Karate klubu Posušje.

Ovo je ujedno jedno od najjačih turnira, te isto tako prvo ovakvo natjecanje u BiH. U Sarajevu je nastupilo 1000 natjecatelja, iz 12 država te od toga 96 klubova.

Natjecateljski vikend i za Ivanu Galić

Ivana Galić, bivša članica Karate kluba Posušje, a sada članica Karate kluba Hrvatski dragovoljac iz Zagreba za vikend je nastupila je na prvenstvu Hrvatske u Rijeci u kategoriji -68kg. Prvo kolo je pobijedila natjecateljicu iz Međimurja, drugo kolo gubi od prvoplasirane u ovoj kategoriji i u borbi za medalju  gubi od viceprvakinje Europe.

„Nažalost, Ivana ovaj put nije imala sreće ni sa ždrijebom, te se morala zadovoljiti sa petim mjestom. Također moramo napomenuti da su upravo djevojke iz Ivanine kategorije nositeljice brončane medalje s prethodnog europskog prvenstva u ekipnom dijelu natjecanja što samim tim govori o kakvim se borcima radi u ovoj kategoriji. Ivani želimo svu sreću u ostatku karijere“, kazali su nam iz Karate kluba Posušje.

Radioposusje.ba (Z. Pišković, foto: Karate klub Posušje)

OGLASI

Loading