Select Page

Dvije medalje za poskoke u Livnu

Dvije medalje za poskoke u Livnu

Tradicionalni međunarodni taekwondo turnir „Livno open 2017“ održao se ove subote, a na njemu je nastupilo 320 natjecatelja iz 35 klubova sa teritorija Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Organizator turnira je livanjski taekwondo klub „Magone“, a konkurencija je kao i svake godine bila brojna i kvalitetna pa se za medalju trebalo pobijediti dvije ili tri borbe, a za zlatnu neki čak i pet.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja je nastupio sa 16 natjecatelja u konkurenciji mlađih i starijih kadeta. Do medalje su uspeli doći David Grubišić (brončana) mlađi kadet do kilograma i Matej Bešlić (zlatna) kadet do 53 kilograma. Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Danijel Boban i Martina Kovač uz neizostavnu podršku roditelja.

U Livnu se isti dan održalo finalno okupljanje juniorske reprezentacije koja nastupa na Cipru od 2. do 5. listopada 2017. godine i potencijalnih seniorskih kandidata za reprezentativni tim koji će nastupiti na Prvenstvu Balkana i Europskom seniorskom prvenstvu koji se održavaju u idućih mjesec dana.

Na okupljanju su sudjelovali i članovi posuškog taekwondo kluba, juniori Ružica Crnogorac i David Bašić, seniorka Mihaela Senjak i trener taekwondo reprezentacije BiH Petar Boban.

Petar Boban, glavni trener kluba je kazao da je ovogodišnje izdanje „Livno opena“ bilo jako kvalitetno i odlično organizirano. “Konkurencija je bila jaka i do medalje se dolazilo jako teško. Naša ekipa kadeta je ovoga puta rezultatski malo podbacila iako se istakao Matej Bešlić koji je osvojio zlatnu medalju. Naši mlađi kadeti su pokazali da imaju potencijala ali da će morati više gristi na treningu i na natjecanju ako žele osvajati medalje na ovakvim turnirima. Odličan posao na natjecanju odradili su naši pomoćni treneri Danijel i Martina a ja sam ovaj put bio posvećen radu sa reprezentativnom selekcijom Bosne i Hercegovine sa kojom uskoro nastupam na europskom prvenstvu na Cipru. U toj selekciji imamo dva predstavnika iz kluba, trenira se dva puta dnevno, a uz malo sreće i Božje pomoći nadamo se dobrim rezultatima, iako imamo mlade i dosta neiskusne natjecatelje kad su u pitanju ovakva natjecanja. Naši članovi će također u narednom periodu nastupati za reprezentaciju BiH na Balkanskom prvenstvu u Turskoj i Europskom seniorskom prvenstvu u Bugarskoj,” kazao je trener Petar Boban.

posusje.net

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading