Select Page

EURO: Englezi se provukli, Španjolci protutnjali u četvrtfinale

EURO: Englezi se provukli, Španjolci protutnjali u četvrtfinale

Engleska je izborila četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva i ogled sa Švicarskom nakon nevjerojatnog preokreta.

Slovaci su vodili do pete minute sudačke nadoknade u regularnog dijelu, a onda je prvo Jude Bellingham zabio škaricama za produžetak, da bi u prvoj minuti nastavka Harry Kane postigao pobjednički pogodak.

Engleska će tako u četvrtfinalu 6. srpnja u Duesseldorfu igrati protiv Švicarske koja je u subotu sa 2-0 bila bolja od Italije.

Iako je Engleska preuzela posjed lopte od samog starta utakmice, nije uspijevala stvoriti niti jednu konkretnu priliku za pogodak usprkos brojnim ubačajima u suparnički kazneni prostor, prvenstveno s desnog boka.

S druge strane, svaki napad Slovaka kreirao je paniku u posljednjoj engleskoj liniji. Tako je u prvih 15-ak minuta Slovačka imala dvije izgledne prilike, a usto su i tri engleska igrača (GuehiMainoo, Bellingham) dobila žute kartone zbog nesmotrenih prekršaja.

Španjolci izborili četvrtfinale protiv Njemačke

Nogometna reprezentacija Španjolske izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kölnu porazila Gruziju s 4-1.

Gruzija je povela u 18. minuti nakon autogola Robina Le Normanda, no Furija je uzvratila s četiri gola. U 39. minuti je izjednačio Rodri, rezultat je u 51. minuti okrenuo Fabian Ruiz, Nico Williams je u 75. minuti zabio za 3-1, da bi Dani Olmo u 83. pogodio za 4-1.

Španjolska će u četvrtfinalu, 5. srpnja u Stuttgartu igrati protiv Njemačke koja je u subotu s 2-0 porazila Dansku.

OGLASI

Loading