Select Page

Europsko prvenstvo počinje večeras utakmicom Italija – Turska

Europsko prvenstvo počinje večeras utakmicom Italija – Turska

Utakmicom Italija – Turska, koja se igra večeras od 21 sat na stadionu Olimpico u Rimu, a kojoj će prethoditi ceremonija svečanog otvaranja, počet će 16. Europsko prvenstvo u nogometu.

EURO koji se trebao odigrati prošle godine, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa, igrat će se u 11 gradova širom Starog kontinenta.

Prema prvobitnom planu Europsko prvenstvo trebalo se igrati u razdoblju od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine, no trajat će od 11. lipnja  do 11. srpnja 2021. godine.

Dvanaest gradova trebali su biti domaćin u 2020. godini, no nakon odustajanja Dublina i Bilbaa, Sevilla je dobila status organizatora i domaćina.

Završnica turnira igrat će se na Wemleyju, dok će svaki od stadiona ugostiti po tri utakmice grupne faze koja će trajati do 23. lipnja.

Ono što je najvažnije jeste da se publika vraća na stadionu, a ovisno od zemlje domaćina stadioni će moći primiti između 25 i 100 posto svog kapaciteta, piše Faktor. 

Utakmice će se igrati u Amsterdamu (Johan Cruyff Arena), Bakuu (Olimpijski stadion), Sevilli (Ramon Sanchez-Pizjuan), Bukureštu (Arena National), Budimpešta (Arena Puškaš), Kopenhagenu (Parken Stadion), Glasgovu (Hampden Park), Londonu (Wembley), Minhenu (Allianz Arena), Rimu (Olimpico) i Sankt Peterburgu (Krestovsky Stadion).

Ulogu glavnog favorita na turniru imaju aktualni svjetski prvaci Francuzi, a mnogo je onih koji Engleze i Belgijance svrstavaju među top kandidate za europsko zlato.

Naravno tu je i aktualni prvak Europe, reprezentacija Portugala, no svakako i reprezentacije kao što su Njemačka, Španjolska, Nizozemska ili Italija ne treba zanemariti.

Večeras je na rasporedu tek jedna utakmica, a dosad najneobičnije Europsko prvensto počet će u Rimu, gdje se sastaju Italija i Turska.

OGLASI

Loading