Select Page

Evo kako su svjetski mediji reagirali na pobjedu Hrvatske

Evo kako su svjetski mediji reagirali na pobjedu Hrvatske

Pobjeda Hrvatske u polufinalu SP-a protiv Engleske odjeknula je u svjetskim medijima i na društvenim mrežama.

Engleski Telegraph istaknuo je kako je Hrvatska tek druga ekipa u povijesti SP-a koja je igrala produžetke u tri uzastopne utakmice, a posljednja je bila Engleska. Nogomet se ne vraća kući, napisao je Irish Times parafrazirajući izraz engleskih medija koji su očekivali da će osvojiti titulu.

The Sun piše kako su engleski navijači napali suca zbog pristranosti te kako su ponosni na englesku repku.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/sport/evo-kako-su-svjetski-mediji-reagirali-na-pobjedu-hrvatske-1257895 – www.vecernji.ba

Nacija u suzama – Engleski fanovi slomljeni diljem zemlje nakon što se završio san na Svjetskom prvenstvu, piše ovaj engleski medij. Nogomet se ne vraća kući, napisao je Irish Times parafrazirajući izraz engleskih medija koji su očekivali da će osvojiti titulu.

Daily Mail piše kako je Engleska izgubila u srcedrapajućem polufinalu te kako su uplakane igrače tješile njihove supruge i djevojke, popularno poznate kao WAG. Mirror unatoč porazu donosi naslovnicu “Heroji” i poručuju da se ponose repkom: Srpski Blic proglasio je Marija Mandžukića herojem, a pobjedu Hrvatske povijesnim uspjehom neviđenih razmjera.

Marija Mandžukića, koji je zabio odlučujući gol, slave na društvenim mrežama. “Kakav je to igrač za velike utakmice”, napisao je ESPN-ov novinar Dermot Corrigan. Slavni rapper Ice T, koji je nedavno imao koncert u Zagrebu, objavio je na Twitteru sliku hrvatske zastave.

Google je u vrijeme utakmice Hrvatska-Engleska objavio da je hrvatska reprezentacija najpretraživanija na svijetu. Po interesu za izraz Hrvatska nogometna reprezentacija prednjače Ukrajina, Rusija, Kazahstan, Bjelorusija i Nigerija, otkriva Google trends. S druge strane, interes za izraz Engleska nogometna reprezentacija najveći je u Njemačkoj, Poljskoj, Japanu, Velikoj Britaniji i Tajlandu.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading