Select Page

Evo tko najviše krši epidemiološke mjere u ŽZH

Evo tko najviše krši epidemiološke mjere u ŽZH
Uprava za inspekcijske poslove ŽZH-a, s angažmanom maksimalnog broja inspektora, od 1. rujna do 30. studenoga vršila je nadzore poštivanja zapovijedi Stožera civilne zaštite ŽZH-a o propisanim epidemiološkim mjerama i dopuštenom trajanju radnog vremena.

Prema podacima koji su ustupljeni Dnevnom listu, ukupno je obavljeno 238 nadzora – 184 kontrole radnog vremena i 54 kontrole poštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Privremena zabrana rada

Na temelju obavljenih kontrola, izdana su 44 rješenja o otklanjanju nedostataka, od kojih se 33 odnose na nepoštivanje radnog vremena, a 11 na nepoštivanje epidemioloških mjera. Od ukupno 72 prekršajna naloga, 52 su izdana zbog nepoštivanja radnog vremena, a 20 zbog kršenja epidemioloških mjera.

Ako uspoređujemo broj kršenja važećih zapovijedi Stožera civilne zaštite ŽZH-a po gradovima i općinama, Široki Brijeg, Posušje i Ljubuški imaju gotovo jednak broj prekršitelja mjera kojima je izdan prekršajni nalog (preko 20 prekršajnih naloga), dok je u Grudama taj broj jednoznamenkast.

U navedenom razdoblju, kako dalje navodi Uprava za inspekcijske poslove ŽZH-a, donesena su i četiri rješenja o privremenoj zabrani rada zbog nepoštivanja propisanih epidemioloških mjera koja su prinudno izvršena pečaćenjem poslovnih prostorija (dva ugostiteljska objekta i dva svadbena salona).

Dodatni angažman

Inspekcijski nadzori poštivanja dopuštenog radnog vremena vršeni su kontinuirano (noćnim radom u dane vikenda i neradnim danima) uz asistenciju djelatnika policijskih Uprava, a kontrola propisanih epidemioloških mjera i u dodatnom angažmanu, što se posebno odnosi na razdoblje nakon 15. rujna kada su raspušteni timovi sastavljeni od općinskih/gradskih inspektora.

Kako ističu iz Uprave, na broj angažiranih inspektora za provođenje mjera Stožera civilne zaštite ŽZH-a utjecale su tekuće neodgodive obveze nadzora iz djelokruga Uprave, kao i privremena spriječenost za rad određenog broja djelatnika.

(www.jabuka.tv) 

OGLASI

Loading