Select Page

Federalno ministarstvo kulture i sporta sufinancira 5 projekata iz Posušja

Federalno ministarstvo kulture i sporta sufinancira 5 projekata iz Posušja

Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo je 29.12.2015. rezultate Javnoga poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz proračuna Federacije Bosne i Hercegovine u 2015. godini, objavljenog 28. kolovoza 2015. godine.

Za pet projekata poslanih iz Posušja odobreno je ukupno 30 000 KM:

  • Udruga za održivi razvoj (2000) za 3D vizualizaciju prirodnog, kulturnog i arheološkog lokaliteta Peć mlina sa Ravlića pećinom u Općini Grude
  • Hrvatsko kulturno društvo Napredak – podružnica Posušje (2000) za formiranje Napretkovog dječjeg zbora
  • Golf klub Posušje (10000) za izgradnju klupske kuće
  • Hrvatski športski klub Posušje (10000) za rekonstrukciju i dogradnju svlačionice stadiona Mokri dolacu Posušje
  • Vijeće mladih općine Posušje (6000) za projekt Mladi – Budućnost

Na temelju natječaja koje je provelo  Federalnog ministarstva kulture i sporta u općini Posušje, u ovoj godini, realizirati će se ukupno 8 projekata ukupne vrijednosti od 76 000 KM. Ovim odlukom Posušje je prepoznato prvenstveno kao grad kulture, sporta i mladih čije su aplikacije uspješno prošli gore navedeni natječaj.

Također, ovi rezultati su dokaz da se posljednje 3-4 godine u općini Posušje stvorila pozitivna razvojna klima i uzlet u svim segmentima djelatnosti. Ovome svakako doprinosi dobra suradnja lokalnog rukovodstva sa županijskim i državnim vlastima, te njihovo razumijevanje problema općine Posušje.

fmks/Posušje.net

OGLASI

Loading