Select Page

FEDERALNO NATJECANJE U MATEMATICI: Ante Penava osvojio prvo, Robert Bakula drugo mjesto

FEDERALNO NATJECANJE U MATEMATICI: Ante Penava osvojio prvo, Robert Bakula drugo mjesto

U Posušju je jučer održano Federalno natjecanje iz matematike za učenike srednjih škola koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu.

Gimnazija fra Grge Martića Posušje bila je domaćin je 29. po redu matematičkog natjecanja, kojeg organizira Udruga matematičara Ruđer Bošković pod vodstvom profesora, ujedno i predsjednika Udruge, Marinka Antunovića, a pod visokim pokroviteljstvom općine Posušje.

Na natjecanju sudjeluju 204 učenika uz pratnju profesora i profesorica matematike.

Svečanom otvaranju natjecanja ispred Općine Posušje nazočili su načelnik Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović, koji je ujedno i ravnatelj Srednje strukovne škole.

Na početku sve okupljene pozdravio je Ante Jukić, ravnatelj Gimnazije koji je uz dobrodošlicu izrazio zahvalnost općini Posušje za podršku ovom natjecanju te svima koji su na bilo koji način pomogli ovo natjecanje.

Na kraju je načelnik Begić iskazao zadovoljstvo što je ovogodišnje natjecanje u Posušju te mogućnosti da pruži podršku učenicima i njihovim profesorima, poželivši im uspješan rad.

Sudionike i sve nazočne ispred Udruge pozdravio je u Marinko Antunovića zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja.

Učenici su imali tri sata na raspolaganju kako bi pokazali svoje matematičke vještine te stečeno znanje.

Na kraju su Posušani imali razloga za slavlje, jer je Ante Penava u svojoj konkurenciji osvojio prvo mjesto, dok je Robert Bakula završio na drugom mjestu.

Općina Posušje /GFGM

OGLASI

Loading