Select Page

FESTIVAL KOŠARKE U POSUŠJU: Sudjelovalo više od 300 dječaka i djevojčica

FESTIVAL KOŠARKE U POSUŠJU: Sudjelovalo više od 300 dječaka i djevojčica

Pod pokroviteljstvom Općine Posušje u tamošnjoj sportskoj dvorani, u organizaciji Košarkaške akademije Herceg Bosne i Košarkaškog saveza Herceg Bosne te muškog i ženskog košarkaškog kluba, održan je četvrti božićni Mini-basket festival Posušje 2018. Spomenuto košarkaško druženje i ove godine poslužilo je svojoj svrsi. Dojmovi koji s festivala nose mladi košarkaši, buduće sportske nade, bili su isključivo pozitivni.

Masovnost

Festival je i ove godine okupio više od 300 dječaka i djevojčica rođenih 2006. i mlađih te njihove trenere iz devetnaest košarkaških klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Posušje se i ovoga puta pokazalo kao pravi domaćin u organizacijskom i svakom drugom pogledu, što su potvrdili i treneri ekipa koje su se okupile u Posušju. Turnir je imao cjelodnevni karakter i natjecanja su se odvijala na trima terenima u objema sportskim dvoranama.

Nastupilo je 19 muških i ženskih klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Među njima bile su ekipe iz Širokog, Gruda, Mostara, Čapljine, Tomislavgrada, Rame, Ljubuškog, Čitluka, Livna i Posušja. Svoj dolazak zbog velikog broja košarkaša, koji nisu mogli igrati zbog bolesti, nažalost je otkazala muška ekipa Tomislava. Da su kojim slučajem mogli igrati, i masovnost na ovom natjecanju bila bi još veća.

Mini-basket sportsko natjecanje bio je istinski sportski užitak koji je obilježen i zdušnim bodrenjem s tribina, što je davalo dodatnu sportsku draž. Pehare najuspješnijima uručili su predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić i načelnik općine Posušje Branko Bago. Budući je riječ o cjelodnevnom turniru, valja istaknuti kako su za djecu osigurani objedi, a na kraju turnira nagrađeni su prigodnim božićnim darovima. Romeo Bilinovac, stručni voditelj Košarkaške akademije Herceg Bosne, čestitao je svim ekipama na fer i korektnoj igri, zahvalivši svima na sudjelovanju, a posebnu zahvalu uputio je domaćinima Općini Posušje na organizaciji i gostoprimstvu najavljujući novi turnir iduće godine.
Stigli do poznatih klubova

Posuški košarkaški tereni iznjedrili su brojna poznata imena. Neki košarkaši stigli su do najvećih košarkaških klubova kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. Njihovi igrači preko matičnog Posušja, Širokog i Zrinjskog igrali su u Ciboni, Cedeviti, Zadru…, reprezentaciji Hrvatske, imali zapaženu međunarodnu karijeru. Teško bi ih i bilo sve nabrojati. Ali jedno je sigurno – dobar i kvalitetan rad kakav daje Košarkaška akademija Herceg Bosne zasigurno je dobar put nastavka takve sportske tradicije.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading