Select Page

VIDEO: Zašto je kuglanje jedan od najuspješnijih sportova u Posušju?

VIDEO: Zašto je kuglanje jedan od najuspješnijih sportova u Posušju?

Recimo da vas netko pita idealan zimski sport vjerojatno bi prvo predložili skijanje. No, nakon jednog posjeta Posušju nismo više sigurni, jer smo otkrili čari jednog dvoranskog sporta.

U prvi mah smo samo upijali detalje koji su nas dočekali u prostorijama Kuglačkog kluba Posušje, jer prvi put uživo gledamo natjecateljsku atmosferu. U tijeku je bio derbi državnog prvenstva protiv Rudara iz Kaknja. Posušje se trenutno bori za četvrtu titulu prvaka zaredom. Na traci frcaju kugle, čunjevi i znoj, donosi RTV HB

Sport je ovo u kojemu nije problem dobna razlika između igrača ponekad i preko 30 godina.
Neki igraju zbog obiteljske tradicije, a neki zbog zdravlja, kako kažu, ali svima se kuglanje brzo uvuče pod kožu.

Domaćini su pobijedili pa smo i kapetana posuške ekipe Ivana Petrica mogli lakše zasuti brojim pitanjima. Pravila i sustav natjecanja je teško razumjeti samo u teoriji, potrebno je kuglati da sve sjedne na svoje mjesto tako da smo krenuli od osnova. Kako Ivan reče, potreban je konstantan trening i maksimalna koncentracija i smirenost za vrhunski rezultat.

Ako se ovakvi rezultati u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji nastave možda će rekord nekog domaćeg kuglaša ponosno stajati u svjetskim dvoranama i tjerati igrače da ga nadmaše i pitaju se… pa dobro, gdje je to Posušje?!

OGLASI

Loading