Select Page

Film “General” otvara 13. Mostar Film Festival

Film “General” otvara 13. Mostar Film Festival

Od četvrtka, 28. studenoga do ponedjeljka, 02. prosinca svjetla pozornice Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače će zasjati, a grad Mostar će opet biti u znaku vašeg i našeg filmskogfestivala, najavio je ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Dodao je kako će ljubiteljima filmske umjetnosti festival i ove godine ponuditi natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, studentski program te obiteljski vikend.

Pored navedenog, za vas smo pripremili i naše masterclass radionice, ali i zabavni dio programa. Svaku večer, nakon projekcija, after party očekuje vas u Golden Cube-u.

Ovogodišnji festival svečano će otvoriti film “General” Antuna Vrdoljaka, koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.

“General” je sniman na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma tehnikom i ljudstvom. Slavni Goran Višnjić tumači glavnu ulogu Ante Gotovine.

Zanimljiv je odabir glumaca u ulogama ostalih generala Hrvatske vojske: Mustafa Nadarević je general Janko Bobetko, Tarik Filipović igra generala Davora Domazeta Lošu, a Boris Svrtan general Antu Rosu.”General” je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

Cijene ulaznica za filmove natjecateljskog dijela programa su 5 KM, dok su filmovi obiteljskog vikenda 2 KM. Ulaz na sve ostale projekcije, kao i masterclass radionice i promociju knjige “Milena Dravić ili ključ snova” je besplatan.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading