Select Page

Film Jane Čamber među 15 najuspješnijih ideja na Prvom Festivalu srednjoškolskog kratkog filma

Film Jane Čamber među 15 najuspješnijih ideja na Prvom Festivalu srednjoškolskog kratkog filma

Na Prvi Festival srednjoškolskog kratkog filma u BiH prijavili su se brojni učenici iz 56 srednjih škola koji su odlučili razmišljati o temi “Proteklih 100 godina”, raditi s kolegama i na kraju prijaviti svoje ideje.

Jedna od njih je i Jana Čamber učenica Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja čiji je film „Proteklih sto godina“ odabran kao jedan od 15 najuspješnijih ideja.

Učenica-redateljica Jana Čamber se zajedno s prof. Jasminkom Petric kao mentoricom prijavila na natječaj (objavljen i na našoj web stranici 13. ožujka 2015. godine) s originalnom idejom o promjeni u svom mjestu koja se dogodila tijekom proteklih sto godina te imala veliki utjecaj na život ljudi i na posušku današnjicu – pogađate: tema je problem dugogodišnje nestašice vode u Posušju (po čemu je i nastalo ime Posušje) do današnjeg infrastrukturnog napretka kada vodom opskrbljujemo i susjedna mjesta. Ono što vam možemo otkriti je da će cijela priča biti obrađena i prikazana na zanimljiv i duhovit način u sedmominutnom filmu koji će biti kombinacija dokumentarnog i igranog filma.

Preko 109 prijavljenih

Sljedeći Janin korak su konzultacije s filmskim stručnjakom iz Sarajeva koji će joj dati dodatne instrukcije za snimanje filma, nakon čega će se svih 15 odabranih sudionika okupiti na Srednjoškolskom festivalu kratkog filma u Sarajevu 25. travnja 2015. godine. Tada će mladi redatelji prikazati svoje filmske uratke u kinu Meeting Point, a nagrade za najbolje neće izostati. Cijeli projekt financira EU.

Valja reći kako su aplikacije pristigle iz 56 srednjih škola i 33 grada, njih ukupno 109, što daje dodatnu vrijednost Janinom uspjehu!

Jani Čamber i njenoj profesorici mentorici želimo puno uspjeha u snimanju filma, a kasnije i nagradu u Sarajevu. Sretno!

gfgm-posusje.com/Posušje.net

OGLASI

Loading