Select Page

TAEKWONDO: 16 medalja za “Poskoke” u Imotskom

TAEKWONDO: 16 medalja za “Poskoke” u Imotskom

Na memorijalnom taekwondo turniru koji se u Imotskom održao protekli vikend u spomen Josipa Jovića, nastupili su i članovi taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja.

Poskoke je predstavljalo 24 natjecatelja koji su se natjecali u disciplinama sportske borbe i kicka i ostvarili su odličan uspjeh. Ukupno su osvojili 16 medalja od kojih je 6 bilo zlatnih, 1 srebrna i 9 brončanih. U disciplini „kick“ najmlađi poskoci su zauzeli odlično drugo mjesto odmah iza kluba domaćina, a u sportskoj borbi posuški juniori i juniorke osvojili su pehar prvo ekipno mjesto. U borbama se posebno istakao posuški junior Karlo Galić koji je kroz tri pobjede došao do zlata i pehara za najboljeg juniora na turniru.

tkd 2

Odmah uz njega u pojedinačnom poretku juniora drugo i treće mjesto zauzeli su Marin Begić i David Bašić osvojivši također zlatne medalje. Juniorke Mateja Kapular i Mihaela Senjak osvojile su brončane medalje. U „kickovima“ zlatne medalje osvojili su Roko Galić, Patrik Tokić i Marta Bešlić, srebrnu medalju je osvojio Ante Bešlić a brončane Filip Miličević, Anamaria Jukić,Jure Širić, Lea Kvesić, Nikola Vranjković, Leonardo Mikulić i Petra Mandurić.

tkd 5tkd 4

Na turniru je nastupilo gotovo 500 natjecatelja iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Od 30 klubova koji su imali svoje predstavnike u sportskoj borbi u ekipnom poretku prvo mjesto je osvojio splitski tkd Marjan, drugo mjesto Imotski a treće tkd Gusar iz Omiša.

tkd 1

“Ovo je za nas bio jako uspješan vikend. U Imotskom su uz naše već iskusne juniorke i juniore nastupili naši najmlađi članovi i početnici kojima je ovo bio prvi susret sa natjecanjem. Svi su bili odlični i moja očekivanja su potpuno ispunjena. Uvijek ima onih koji izgube ali to je dio svakoga sporta i naše sportaše učimo kako se nositi sa tim. Male „poskoke“ su vodili treneri Antonio Jažo i Danijel Boban koji su ih odlično pripremili i još bolje vodili na natjecanju. Veliku podršku i pomoć smo dobili od roditelja bez kojih bi bilo nemoguće realizirati nastup sa ovoliko male djece pa im se od sveg srca zahvaljujem. Sada imamo veliku bazu i među njima jako puno talentirane djece koja su potencijalni budući prvaci. Naš sljedeći nastup će biti u Tomislavgradu gdje će nastupiti oko 30 posuških boraca u konkurenciji vrtićanaca, mlađih i starijih kadeta. ” – završava trener kluba Petar Boban

Posušje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading