Select Page

FOOTGOLF ODUŠEVIO POSUŠANE: Zvonimiru Begiću – Ćundi pripao prvi turnir

FOOTGOLF ODUŠEVIO POSUŠANE: Zvonimiru Begiću – Ćundi pripao prvi turnir

Footgolf je stigao u Hercegovinu, odnosno u Posušje! Sport koji je spoj golfa (teren, pravila, odijevanje) i nogometa (lopta, šutiranje) doživio je svoju spektakularnu premijeru i nadmašio sva očekivanja.

Naime, golf teren „Topala“ bio je po prvi put domaćin footgolf turnira Posušje Open 2015. na kojem je nastupio 51 natjecatelj iz BiH i Hrvatske. Ovo je ujedno prvi odigrani turnir u footgolfu na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Rezultat u drugom planu

Na početku sve nazočne su pozdravili Mate Nenadić, koji je organizator turnira i ambasador footgolfa u BiH, i koji je objasnio pravila igre, te ispred općine Posušje predsjednik Vijeća Ivan Lončar, koji je i sam zaigrao ovu interesantnu i zabavnu igru.

Footgolf 22

 

Iako je rezultat bio u drugom planu, jer najvažnija je bila promocija ove nove sportske i turističke atrakcije u Posušju i druženje svih natjecatelja, zauvijek će ostati zapisano da je prvi pobjednik footgolf turnira u Posušju bio Zvonimir Begić – Ćunda. On je u je u razigravanju bio bolji od Josipa Barišića koji je završio na drugom mjestu, dok je treći, također nakon razigravanja, završio Dominik Begić.

Footgolf 35

„Definitivno ću nastaviti igrati footgolf. Nema sudaca, natjecatelji bodre jedni druge, smijeh i uživancija!” – rekao je današnji pobjednik Zvonimir Begić, te dodaje da bi pobjeda bila i uvjerljivija da nije bilo lokalnih cura.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Vedrana Jažo, dok je druga završila Ružica Galić.

Natjecatelji uživali

Nagrade su uručivali Ivan Lončar, Veljko Lončar, Mate Nenadić i Josip Gaurina, predsjednik footgolf saveza Hrvatske.

Natjecatelji su uživali u ovom spoju rekreacije, sporta i zabave u prekrasnom okruženju golf terena „Topala“.

Footgolf 28

 

„Ugodno sam iznenađen footgolfom i uživao sam u svakoj sekundi provedenoj na terenu s ekipom. Bilo je zabavno i uzbudljivo,“ – rekao je jedan od natjecatelja.

Niti organizator prvog turnira u footgolfu nije krio zadovoljstvo:

Footgolf 17

„S obzirom da je riječ o prvom turniru kod nas sretan sam viđenim i ponosan sam na ovoliki odziv igrača. Svi počeci su teški, ali vjerujem da footgolf ima budućnost na ovim prostorima jer se malo tko može pohvaliti igranjem u ovakvim uvjetima i na ovakvom terenu. Ovim putem želim se zahvaliti i golf klubu Posušje koji nam je izašao ususret i dao na korištenje svoj teren. Dobrodošli su svi oni koji se žele baviti ovim sportom, bili oni profesionalci, amateri ili samo rekreativci,“ – završava gdin. Nenandić.

Footgolf 32

Dodaje, kako se termini mogu rezervirati na brojeve telefona 063 412 114 i 091 44 12 114 ili putem facebook stranice – Footgolf BiH.

Ako bi u jednoj rečenici morali opisati današnje natjecanje, ona bi glasila: Odlično druženje u sjajnom okruženju.

Posušje.net

OGLASI

Loading