Select Page

Županijska akcija pojačane kontrole prometa u Posušju

Županijska akcija pojačane kontrole prometa u Posušju
U četvrtak 2. srpnja, u vremenu od 15:00 – 21:00 h, na području općine Posušje provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa.
U akciji su sudjelovale tri policijske ophodnje PU Posušje i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije.
Tijekom akcije kontrolirano je 57 vozača i vozila a evidentirana su ukupno 22 prometna prekršaja.
Iz prometa je isključeno 8 neregistriranih motornih vozila; također, iz prometa su isključena i 4 vozača koja su upravljala motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita.
Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji: 8 prekršaja počinjeno je upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, 4 prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja počinjena su nevezanjem sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj počinjen je prekoračenjem dopuštene brzine itd.
Protiv jedne maloljetne osobe, koja je upravljala motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita, PU Posušje podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.
Svi ostali počinitelji prekršaja su punoljetni i iste ćemo sankcionirati putem prekršajnih naloga.

UPRAVA POLICIJE MUP-a

OGLASI

Loading