Select Page

Forumom u Ljubuškom okončan projekt vrijedan 500.000 eura

Forumom u Ljubuškom okončan projekt vrijedan 500.000 eura
Uz potporu Europske unije u petak je u Ljubuškom održan Forum aktivnog turizma ”Cycling and tourism: Win-Win combination”.

Riječ je o završnom događaju u okviru projekta ”Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”.

Cilj foruma bio je upoznati turistički sektor s rezultatima projekta Cycling Rural i s ostalim najuspješnijim inicijativama u regiji koje u fokusu imaju upravo biciklizam, kao i istaknuti i prenijeti uspješne priče iz oblasti razvoja aktivnog turizma u jadranskom zaleđu.

Forum je okupio stručnjake iz regije iz oblasti aktivnog turizma, te su tako predstavnici Agencije za razvoj turizma Istre, Instituta za turizam Republike Hrvatske, kao i blogeri podijelili svoja iskustva i uspješne priče kroz koje su prošli na putu razvoja aktivnog turizma kroz biciklizam.

Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i Toni Zorić, predsjednik Udruge Herzegovina Bike i Biciklističkog saveza BiH okupljenima su predstavili nove inicijative i potencijalne prilike za prekograničnu suradnju.

Foto: Ured Vlade ŽZH za europske integracije

Kroz Strategiju razvitka turizma Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020. – 2027. godine, radi se na unaprjeđenju infrastrukture za aktivnosti u prirodi, s naglaskom na biciklističke staze.

Organizacija ovakvoga foruma predstavlja značajan doprinos promidžbi biciklističkih staza u Hercegovini te pomaže pozicioniranju Hercegovine kao poželjne cikloturističke destinacije na europskim biciklističkim platformama.

Projekt ”Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” započeo je 1. listopada 2019. godine. Vrijednost projekta iznosi oko 500.000 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude te Turistička organizacija Herceg Novi (Crna Gora), priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading