Select Page

FOTO: MaČkare u školi uspješno odrađene!

FOTO: MaČkare u školi uspješno odrađene!

Popisu malih mjesta koji u vrijeme karnevala imaju svoje maškare definitivno se pridružuje i Posušje s gimnazijskim MaČkarama u školi, održanim 9. veljače 2016. godine, u velikoj sportskoj dvorani s početkom u 14,30 sati.

Povorka od deset maskiranih gimnazijskih odjela krenula je s Trga hrvatskih branitelja kroz Ulicu fra Grge Martića prema Ulicama kralja Tomislava i Marije Jurić Zagorke, u pratnji profesora Renate Čale, Vladimira Čuture, Zorane Bešlić, Jasminke Petric i pedagoginje Tanje Petric.

Odjeli su bili tematski maskirani: 1.a se pretvorio u križare, 1.b u Snjeguljicu i njenu ekipu, 1.c u Indijance, 1.d u Rimljane (cezare), 2.a u bauštelce, 2.c u diplomante, 2.d u pirate, 3.a u vojnike, 4.a u štrebere, 4.b u Wizards of Hogwarts. Sve odjele treba pohvaliti za uloženi trud, kreativnost, maštovitost i snalažljivost – bravo za sve vas, dragi naši učenici!

U sportskoj dvorani je održano šest zanimljivih karnevalskih igara. Navodimo imena pobjednika u pojedinačnim natjecanjima:

Ćorava utrka: Ana Ćuk i Katarina Čutura iz 1.a odjela;

Čoko jednorog: Matej Rezo iz 4.a odjela;

Brkate krofne: David Bakula iz 4.b odjela;

Gospodar prstenova: Ljubica Soldo iz 4.b odjela;

Balon pikado: Branko Mikulić iz 1.d odjela i

Dodir leđa o’ leđa: Matea Rezo i Marijana Čutura iz 4.a odjela.

Odlukom sedmeročlanog žirija odjel 3.a odabran je kao najbolje maskirani odjel. Odluka nije bila jednoglasna što znači da je konkurencija bila jaka te kako su svi na neki način bili odlični. Ipak, pobjednik je odabran i od srca im čestitamo. Učenici pobjednici su nagrađeni odlaskom u Caffe bar Tropicana s profesorskom pratnjom gdje su se počastili pizzama iz Karpeka, tortama i bezalkoholnim pićem. Još jednom zahvala sponzorima koji su omogućili održavanje maČkara u školi i čašćenje pobjednika: butik Katex, Ciciban Posušje, Viva Caffe Lounge Bar, Leda d.d. Široki Brijeg, Smiley Posušje i Marko Penava Posušje, samostalna stolarska radnja.

Pobjednici su simbolično nagrađeni medaljama u izradi učenika prof. Martine Tomić, a za vrijeme igara svi su se mogli zasladiti tradicionalnim karnevalskim krafnama i uživati u glazbi po izboru DJ-a Rajka Ternovšeka. Pohvale svakako idu i voditeljima programa, fotografima, redarima i profesorima koji su koordinirali cijelim događanjem.

Na kraju, nadamo se da su prisutni uživali u danu kada smo malo drugačiji, luckastiji i smješniji. Svima treba barem jedan takav dan u godini kako bismo mogli sebi i drugima pružiti jedinstvenu zabavu punu radosti i bezbrižnosti. Sad je vrijeme da se vratimo svakodnevici i ulasku u korizmenu pripravu iščekujući najveći blagdan kršćana, Uskrs.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading