Select Page

PPD Zagreb ipak bez iznenađenja protiv PSG-a, Francuzi sačuvali prednost u završnici

PPD Zagreb ipak bez iznenađenja protiv PSG-a, Francuzi sačuvali prednost u završnici

PSG opravdao je status favorita u susretu s PPD Zagrebom. U punoj Areni Francuzi su slavili s 25:23, borbeni domaćin pokušao je u drugom dijelu nadoknaditi zaostatak iz prvog poluvremena, ali bliže od dva gola minusa nije došao.

Vujovićeva momčad odlično je otvorila utakmicu, dobro je branio Filip Ivić u tim početnim trenucima, ali kako je poluvrijeme odmicalo, tako su i Parižani igrali sve bolje te su već na odmoru stekli ugodnu prednost.

Sedam minuta trebalo je gostima za prvi pogodak na susretu, Zagreb je tada bio u vodstvu 3:0, a kada se Parižanima otvorilo i vrlo brzo su stigli zaostatak te s četiri uzastopna gola preuzeli su vodstvo.

Još u 17. minuti gosti su imali samo gol prednosti i vodili su 7:6 da bi tu došlo do zastoja u kreaciji u napadu domaćina, Parižani su ponovno povezali četiri pogotka i odvojili se na 11:6.

Do odlaska na odmor nije bilo većih promjena na parketu, gosti su bez problema održavali stečenu prednost i na poluvremenu su držali vodstvo 15:10.
U drugom poluvremenu sve do sredine nije bilo nekih značajnijih obrata. Parižani su se uspjeli odojiti i na sedam golova razlike, poveli su 21:14, a nakon zatražene minute odmora Zagrebove klupe, domaćin se počeo buditi.

Polako je Zagreb smanjivao zaostatak i uspio je u 54. minuti doći na minus tri (24:21), imao je i tri napada za minus dva, ali nije ih iskoristio i pogodak Luca Abaloa u potpunosti je riješio pitanje pobjednika.

Završilo je 25:23, domaćin je u drugom dijelu čvrstom obranom i uz raspoloženog Stevanovića na golu pokazao da može igrati s Parižanima, ali nije uspio spojiti dva puta po 30 minuta takve igre.

Kod domaćina Stipe Mandalinić postigao je pet pogodaka, a po četiri su dodali Luka Šebetić, Zlatko Horvat i Domagoj Pavlović.

U gostujućem sastavu Mikkel Hansen postigao je sedam pogodaka.

hrsport.net

OGLASI

Loading