Select Page

FOTO: Posušje s najviše predstavnika na međunarodnom natjecanju u slaganju Rubikove kocke u Banjoj Luci

FOTO: Posušje s najviše predstavnika na međunarodnom natjecanju u slaganju Rubikove kocke u Banjoj Luci

Protekli vikend u Banjoj Luci  održano je 1. Otvoreno međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke Banja Luka 2016. u odličnoj organizaciji mladog Banjalučanina Marka Vukadinovića te delegata World Cube Association (WCA) Olivéra Perge i Nikolett Placskóa iz Mađarske.

Natjecanje se održalo u sportskoj i prijateljskoj atmosferi u 15 kategorija između 28 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije i Hrvatske.

Među natjecateljima koji su nastupili iz BiH Posušje je imalo čak četvero svojih predstavnika – Luka, Ivan i Elizabeta Dolores Milićević i Jozo Galić koji su u vrlo jakoj konkurenciji zabilježili solidne rezultate.

Treće vrijeme postigao je između natjecatelja iz BiH – Luka Milićević, učenik 7.razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje u slaganju 3x3x3 rubikove kocke sa rezultatom slaganja od 21,16 sekunde, a 17. vrijeme u ukupnom pporetku natecatelja iz svih pet država. 11. vrijeme između natjecatelja iz u BiH -Ivan Milićević, učenik 7.razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, 12. vrijeme BiH – Elizabeta Dolores Milićević, učenica 1. raz .srednje medicinske, jedina ženska natjecateljica iz BiH, 14. vrijeme u BiH – Jozo Galić, učenik 7. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje.

Sponzor odlaska na natjecanje u Banja Luku je bila tiskara Olovka Posušje.

Grad Banja Luka, kao domaćin, upisao se u World Cube Association te je na taj način stao uz bok s gradovima diljem svijeta u kojima se okupljaju zaljubljenici u Rubikovu kocku. Ovo je tek prvo natjecanje takve vrste koje se održalo u BiH, a organizatori se nadaju da će u budućnosti postati dio banjalučke scene.

Na natjecanju su tradicionalno dominirali Slovenci i Mađari koji su po kategorijama imali najbolje rezultate u slaganju kocke. Na natjecanju su sudjelovali Slovenac Matic Omulec koji drži slovenski rekord (među prvih 15 na svijetu) u slaganju kocke “Megaminx” za 55 sekundi (u prosjeku) te Mađar Bence Barát koji drži mađarski rekord (drugo vrijeme na svijetu) u slaganju kocke 7x7x7 za 2 minute i 40 sekundi.

World Cube Association (WCA) osnovana je 2004. s ciljem organizacije natjecanja u slaganju Rubikove kocke diljem svijeta, sa što više sudionika i zabave, pod jednakim i pravednim uvjetima. Svrha natjecanja je da se ljudi zabave u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

Posušje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading