Select Page

FOTO: Preko 120 planinara na 5. memorijalnom pohodu kroz Brinu u čast pok. Ikele

FOTO: Preko 120 planinara na 5. memorijalnom pohodu kroz Brinu u čast pok. Ikele

Sama riječ „memorijalni“ nosi značenje sjećanja na nešto, nekoga… Mi se ovdje sjećamo našeg Ikele, jednog od osnivača i stalnog člana našega društva.

Memorijalikela2015_42

Teško je povjerovat da je već prošlo 5 godina, od kada nas je Ikela iznenada napustio. Ali, ovaj memorijalni pohod kroz Brinu, u njegovu čast, kojega organiziramo svake godine, učinit će da pok.Ikela stalno živi među nama i da sjećanje na njega ne smije biti obilježeno tugom i suzama, već uz druženje, pjesmu i smijeh.

Memorijalikela2015_1

Okupilo se mnoštvo planinara

Zato i ove godine, naš memorijalni pohod počinje skupljanjem članova i gostiju na satrom kamenom mostu na Ričini. Polazak je bio planiran u 9:00 h i malo prije toga počelo je skupljanje planinara.

Memorijalikela2015_16

Osim nas domaćina, ove godine okupilo se mnoštvo planinara iz 9 prijateljskih nam društava: Iz Splita, Kaštela, Solina, Makarske, Baške Vode, Imotskog, Belišća i Tomislavgrada. Nakon kratkog pozdrava i riječi domaćina, oko 80-ak planinara krenilo je na ovaj pohod kroz Brinu.

Memorijalikela2015_28

 

Vrijeme oblačno ali bez kiše, reklo bi se, idealno za šetnju i planinarenje. Ova trasa bila je planirana u više smjerova. Prvi smjer bio je starom stazom kroz kanjon i upravo ovim dijelom staze krenuo je najveći dio planinara, usprkos upozorenju da staza može biti jako opasna zbog snijega, leda i mogućnosti klizanja. Ali atraktivnost ove staze i znatiželja, bili su jači od upozorenja.

Memorijalikela2015_21

Drugi smjer vodio je novom stazom usporedo sa kanjonom i treći smjer je bila skraćena tura preko Starke do Zavraca.

Dvije staze

Ove dvije duže staze sastale su se u Tribistovu, i odatle krenule u Vučipolje do Šimića pećine. Od Šimića pećine, staza je dalje vodila preko Orlova kuka i spustila se u Zavrace, gdje je bio i kraj ove ture.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budući da se radilo o dosta velikom broju planinara koji su pohodili ovu stazu, najvažnije od svega da je sve prošlo u najboljem redu i da su naši dragi gosti zadovoljni i oduševljeni ljepotama Brine, Tribistova i Vučipolja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako su planinari stizali u Zavrace, dočekalo ih je veselo društvo uz toplo jelo i piće. Uz već tradicionalni kiseli kupus i vino, započelo je naše druženje koje je uz veselje i pjesmu trajalo cijeli dan do kasnih večernjih sati. Važno je naglasit da se ove godine okupilo preko 120 planinara.

Memorijalikela2015_49

Vidimo se i slijedeće godine i nadamo se još većem broju gostiju, da svi zajedno po 6. put odamo počast našem Ikeli.

Tekst: Stipe Crnogorac

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading