Select Page

FOTO: „Statisti“ osvojili basket turnir u Posušju

FOTO: „Statisti“ osvojili basket turnir u Posušju

„Statisti“ iz Splita pobjednici su seniorskog Streetball turnira Posušje 2015 koji se održao u sklopu velike manifestacije “Posuško lito” 2015.

Na turnir se odazvao veliki broj ekipa koji se uživale igrajući pred velikim brojem publike koja je znala svaki dobar potez nagraditi pljeskom. Vrijeme je ove godine išlo u prilog organizatorima pa je cijeli turnir odigran na Trgu hrvatskih branitelja.

Streetball Posušje 2015 12

Prošlogodišnji pobjednici, ekipa „Ecos Romari“ iz Viteza čije su boje branili Željko Palavra, Ranko Križanović, Toni Jurčević i Marijo Blaškan, nisu imali priliku braniti naslov pošto su u polufinalnoj utakmici izgubili od vrlo dobrih Splićana, momčadi „Statista“ za koji su nastupali Duje Kaliterna, Božidar Vrdoljak, Hrvoje Marin, Toni Vitali.

Streetball Posušje 2015 9

U drugom polufinalu „domaća“ ekipa „Elit Vokel“ na krilima publike uspjela je slaviti protiv „Binvest Lubura Izrada“. Posuške boje su branili Josip Penava, Ante Čutura, Ivan Begić i Ante Leko koji u finalu nisu uspjeli iznenaditi Splićane,  ponajbolje basketaše svijeta koji su se okitili titulom najboljih za ovu godinu.

Pobjednik u zakucavanju bio je Željko Jović, dok je u tricama najprecizniji bio Ante Ramljak – Bajić.

Streetball Posušje 2015 18

Nagrade su uručivali predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić, načelnik općine Posušje Branko Bago, reprezentativka Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Ana-Marija Begić i Fra Mario Knezović.

Streetball Posušje 2015 17

Organizator turnira je bio Športski savez općine Posušje, a u organizaciji su pomogli povjerenici natjecanja Mario Karoglan i Robert Jurišić koji se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima.

Posušje.net/FOTO: Foto Video Penava

OGLASI

Loading