Select Page

POSUŠJE: Troje zaraženih, 241 osoba u samoizolaciji!

POSUŠJE: Troje zaraženih, 241 osoba u samoizolaciji!

Stožer civilne zaštite općine Posušje: Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od CORONA virusa (COVID 19) na dan 30.03.2020. godine:

1. Potvrđena su dva nova slučaja zaraze CORONA virusom na području općine Posušje, a radi se o kontaktima prvozaražene osobe te se na području naše općine nalaze ukupno 3 osobe zaražene CORONA virusom.

2. Na području općine Posušje u samoizolaciji se nalazi ukupno 241 osoba.

3. Upozoravamo sve žitelje općine Posušje kako je na snazi nova naredba Federalnog stožera civilne zaštite prema kojoj svi građani na ulici – javnim površinama moraju poštivati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu od najmanje 1,5 metar. Policijski službenici PU Posušje paziti će na pridržavanje ovih mjera te će kažnjavati one koji ih se ne budu pridržavali. Napominjemo kako predviđena kazna za nepoštivanje ovih mjera iznosi 500 KM.

4. JP Vodovod i dalje provodi redovnu dezinfekciju svih javnih površina, poduzeća i ustanova, crkvi te mrtvačnica, a Crveni križ općine Posušje nastavlja s redovnim aktivnostima pomoći potrebitima u ovoj situaciji.

5. Određen je jedan zajednički prostor za skladištenje te osoba za zaprimanje, čuvanje i izdavanje svih potrebnih stvari koje nabavlja Stožer kao i donacija koje nam pristižu, a kojima će se raspolagati isključivo po odobrenju Stožera civilne zaštite općine Posušje.

OGLASI

Loading