Select Page

FOTO: Udruga Epsilon održala “Školu financijske pismenosti”

FOTO: Udruga Epsilon održala “Školu financijske pismenosti”

U kinodvorani u Posušju održana je „Škola financijske pismenosti“ u organizaciji udruge Epsilon iz Posušja.

Srednjoškolcima i studentima predavanja su održali prodekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Igor Živko i financijski stručnjaci UniCredit Banke Zdenka Širić i Ana Suton.

Prodekan Živko je govorio o planiranju, upravljanju i donošenju odluka u upravljanju osobnim financijama te je naglasio kako je u posljednje vrijeme potrebno da sami upravljamo financijama i svom imovinom kojom raspolazemo.

„Danas smo usvajali koncept osobnih financija na način da svaki pojedinac treba voditi računa o svom novcu i temeljnim stvarima kada je riječ o polaganju novca, štednji i uzimanju kredita“, rekao je prodekan Živko.

Financijski stručnjaci UniCredit Banke su prisutne upoznali o poslovanju s bankama.

Predsjednik udruge Epsilon Bruno Penava je istaknuo da je cilj potaknuti svijest o financijskoj i ekonomskoj pismenosti te potaknuti mlade ljude da se bolje upoznaju s financijskim proizvodima.

„Nažalost ovdje u lokalnoj sredini mladi kao i općenito društvo su na niskoj razini financijske pismenosti i nadam se da ćemo i dalje kao udruga nastaviti raditi ovakve i slične projekte“, rekao je predsjednik Penava.

Maturantica Jelena Jukić je naglasila da je kao laik iz područja financija razumjela predavanja. „Svi koji se želimo baviti ekonomijom bitno je da sami možemo financijski isplanirat što nam je potrebno, a to smo danas naučili“, kazala je Jukić.

Maturantica Elena Penava je predavanjem oduševljena kao i organizacijom. „Profesor Živko je održao jako zanimljivo i poučno predavanje, otvario je komunikaciju s nama i na taj način nam približio osobne financije“, rekla je maturantica Penava.

treci.ba

OGLASI

Loading