Select Page

FOTO: Veleposlanstvo Norveške u BiH doniralo OŠ Gradac

FOTO: Veleposlanstvo Norveške u BiH doniralo OŠ Gradac

Prije nekih dva mjeseca pisali smo o primjeru odlične suradnje između mjesne zajednice Gradac, OŠ Vranić i općine Posušje zahvaljujući kojoj je mjesna zajednica uspješno aplicirala i dobila donaciju od Norveške ambasade u Sarajevu za projekt rekonstrukcije učionica i nabavke školskog namještaja za dvije učionice u iznosu od 8.789, 45 KM.

Implementacija projekta počela je početkom sedmog mjeseca, kada je postojeći strop spušten za pola metra čime se dobila ujednačena jačina i razgovjetnost glasa u cijeloj prostoriji. Montirana su potpuno nova rasvjetna tijela sa štednim žaruljama, a dovezeno je 30 novih klupa i 60 stolica, koje su nakon četrdeset godina stare poslale u mirovinu.

Završetkom projekta stvorit će se bolji uvjeti školovanja djeci u kojima će se moći kvalitetnije obrazovati što je prilikom apliciranja bio jedini i osnovni cilj – ističu iz MZ Gradac.

Početkom školske godine u posjet područnoj školi na Gradcu i mjesnoj zajednici Gradac doći će i predstavnici Norveške ambasade kako bi se uvjerili u ispravnost dodjele donacije u ovu svrhu.

Iz mjesne zajednice ističu kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje su provedene na području mjesne zajednice u zadnje dvije godine. Tako je tijekom ove godine započela:

rekonstrukcija niskonaponske mreže, nakon četiri godine spojene su vodovodne cijevi na magistralnom vodu Posušje-Gradac da se stvore preduvjeti za izvedbu priključaka, postavljene su vodovodne cijevi za potrebe sekundarne mreže, napravljena je rekonstrukcija telefonske mreže, u koordinaciji s JU „Urbikom“ krpane su rupe po zaseocima, surađuju i daju potporu mladima iz župe, pišu i šalju projekte na razne adrese itd.

Naglašavaju kako će i dalje raditi na poboljšavanju uvjeta života na prostoru mjesne zajednice.

VLM

gradac9 gradac8 gradac7 gradac6 gradac5 gradac4 gradac3 gradac2 gradac1

OGLASI

Loading