Select Page

FOTO: Zoran Palameta pobjednik 7. Vinskog turnira u golfu u Posušju

FOTO: Zoran Palameta pobjednik 7. Vinskog turnira u golfu u Posušju

U Posušju na golf terenu Topala, jedinom golf terenu u Hercegovini, održan je sedmi po redu “Vinski turnir” u organizaciji Marija Mandurića.

  • Dojmovi su fantastični. Ideja koja je bila prije sedam godina i ovo danas što se događa po meni je u potpunosti uspjelo. Golf se promovira na najbolji mogući način u Posušju, a kroz njega i samo Posušje kao jedna golf destinacija a uz njega Hercegovina i općenito BiH. Ovaj turnir je jedna čista pozitivna priča, za Radio Posušje izjavio je gdin. Mandurić.

IMG_7383 IMG_7364

Ovaj turnir jedan je od najpoznatijih I najposjećenijih turnira u Posušju na kojem su sudjelovala 44  golfera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Među njima ističemo nastaup dva profesionalna golfera, Dejana Šarana i jednog od najboljih golf igrača na ovim prostorima, Slovenca Sebastijana Ajstera.

DSCN8044 IMG_7343

  • Vrlo rado se odazovem pozivu. Zaista, ovo je pravi način druženja uz igranje golfa. Znači, rezultat nije prioritet. Iako, hvala Bogu svatko voli odigrati dobro. Suština našeg druženja je u jednom zajedništvu i atmosferi koja je opuštajuća i zaista uživam igrajući na ovom golf terenu, riječi su predsjednika GK Sarajevo gdina. Zjaje Bahrudina.

IMG_7314 DSCN8076

Razgovarali smo i s predsjednikom GK Posušje Veljkom Lončarem koji je iznio svoje dojmove.

  • Ovo je jedna vrsta sporta i druženja. Odigra se, popije se koja čaša vina. Odaziv golfera je kao i svake godine odličan. Imamo goste sa svih strana, iz naše općine kao i iz drugih općina što nam je priznanje da radimo pravu stvar.

IMG_7302 DSCN8045

Zanimljivo je da je Vinski turnir jedini turnir u rasporedu turnira u Bosni i Hercegovini koji se ne igra za HCP, a već tradicionalno sudjeluje veliki broj igrača, što odaje veliko priznanje za organizaciju turnira. Svi igrači ističu zadovoljstvo sudjelovanjem na turniru, igranjem na ovoj jedinstvenoj podlozi i prirodnom ambijentu, a za gostoprimstvo domaćina ne nedostaje riječi hvale.

  • Dojmovi su kao i svake godine odlični. Turnir je na nivou. Ovdje dolazim da napunim baterije, a i vrijeme je danas išlo u prilog tome. U prilog idu i ovi ljudi koji dođu iz Sarajeva, Crne Gore i ostali, kazao je Frano Marinčić koji je rođen u Mrkodolu (Tomislavgrad) ali živi u Zagrebu.

IMG_7339 DSCN8034

 

Frano Marušić je rođen u Širokom Brijegu, ali od 1974. Živi u Zagrebu a golf igra već nekih 20-tak godina.

  • Prvi put sam ovdje na Topali te sam oduševljen svime. Kako organizacijom tako i terenom i ovom prirodom koja nas okružuje. Ovo je jedan od rijetkih terena, rekao bih gdje do izražaja dolazi tzv. country priroda. A za ljude, odnosno sudionike turnira samo riječi hvale. Prvom prigodom sam opet ovdje.

IMG_7467 IMG_7408

Iako su rezultati bili u drugom planu, najviše uspjeha imao je Zoran Palameta koji je s 59 udaraca zasluženo podignuo prijelazni pehar.

  • Meni je ovo šesti nastup na Vinskom turniru. Sretan sam što sam osvojio turnir, jer sam prošlih godina stalno bio drugi ili treći ali evo napokon sam dočekao to prvo mjesto. Inače, ovo je moj domaći teren na kojem sam svako par dana, tako da se baš osjećam domaćinski. Posebno bih se zahvalio Mariju Manduriću na organizaciji turnira kao i GK Posušje.

IMG_7331 IMG_7335

Ove godine turnir je bio memorijalnog karaktera budući da je posvećen jednom od osnivača GK Posušje i istinskom ljubitelju golfa Anti Mrvelju – Juji.

Organizator se također zahvaljuje vinarijama Buntić, Šego, Keža, Carski Vinogradi i Nuić te Turističkoj zajednici ŽZH i GK Posušje koji su pomogli u organizaciji i promidžbi turnira.

IMG_7426 IMG_7413

Nakon igre i dodijele nagrada uslijedilo je druženje uz glazbu i pjesmu do kasno u noć.

Posušje.net

OGLASI

Loading