Select Page

Fra Danko Perutina: I danas ima onih koji opravdavaju ili umanjuju komunističke zločine, veličaju petokraku

Fra Danko Perutina: I danas ima onih koji opravdavaju ili umanjuju komunističke zločine, veličaju petokraku
U petak je u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavljena sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Svetu je misu predslavio gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Danko Perutina.

Dok se prisjećamo naše pokojne braće iz mostarskoga samostana kao i svih žrtava iz protekloga rata, ne želimo s ovoga mjesta nikoga osobno prozivati, pogotovo ne želimo širiti bilo kakvu mržnju ili vraćati zlo za zlo. Isus je propovijeda ljubav, zalagao se za mir u srcu, ali i među ljudima, ističe fra Danko govoreći kako se po Isusovu primjeru neprijatelju treba oprostiti.

 dan danas ima onih koji opravdavaju komunističke zločine ili ih umanjuju, veličaju petokraku pod kojom su ubijena naša braća kao i toliki drugi nevini ljudi. Prema ozbiljnim procjenama, broj žrtava komunizma u svijetu se kreće oko 100 milijuna ljudi. U hrvatskom su narodu za vrijeme i nakon drugog svjetskog rata ubijena 663 duhovna zvanja. Crveni terorizam je i danas jako kod onih koji smišljeno prešućuju ove činjenice, naglasio je fra Danko Perutina, gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru.

Nastavljajući svoju propovijed, fra Danko je kazao kako je ovaj dan tek dužno poštovanje prema nevinim žrtvama i buđenje svijesti koju su franjevci i hrvatski narod pretrpjeli u prošlosti.

Podsjetimo kako je u petak skupina građana grada Mostara u spomen na sedmoricu ubijenih fratara simbolično bacila 7 bijelih ruža u Neretvu s mosta Hasana Brkića, ispod kojeg se nalazi mjesto gdje se vjeruje da su bačena tijela ubijenih fratara.

OGLASI

Loading