Select Page

Fra Skoko: Otvaranje studentskog doma na blagdan sv. Majke Terezije

Fra Skoko: Otvaranje studentskog doma na blagdan sv. Majke Terezije

Naša Hercegovačka franjevačka provincija sa sjedištem u Mostaru prošle godine započela je projekt izgradnje Studentskog doma za siromašne studente sv. Majke Terezije, Pučku kuhinju fra Didaka Buntića i Centar za dijalog sv. Franje u Mostaru.

Prema riječima fra Ike Skoke, voditelja cijelog projekta radovi na objektu idu brže od planiranoga. „Radovi idu odlično, a sve zahvaljujući donacijama koje dolaze onako kako smo i očekivali. Ova izgradnja još jednom potvrđuje da naš narod ima veliko srce. Do sad ima oko 3000 donatora – do sada najviše je darovala Vlada Republike Hrvatske te su brojni oni koji su darovali 1 KM, 10 KM“, kazao je fra Skoko. Napomenuo je da sve donacije, svi dosadašnji plaćeni troškovi i građevinske dozvole mogu se vidjeti na stranici www.dompes-mo.

Studentski dom sv. Majke Terezije namijenjen je u prvom redu siromašnijim studentima i iz brojnih obitelji. Kapacitet doma je 150 kreveta. Prema riječima fra Ike Skoke, prvotno je bilo predviđeno oko 100 kreveta. Međutim, Sveučilište u Mostaru svake godine ima sve više studenata, te je odlučeno da se poveća i kapacitet doma. Ističe da su jako zadovoljni dinamikom pristizanja donacija, jer čini se da su naši ljudi koji doniraju prepoznali i važnost i ozbiljnost projekta. „Upravo smo završili akciju 70x70x70 u kojoj smo pozvali naše imućnije ljude da financiraju jednu cijelu sobu i da se soba zove po njihovoj obitelji ili tvrtki. Duboko smo uvjereni kako će najmanje po desetak najpotrebnijih studenata svake akademske godine iz naših općine pronaći svoj smještaj u ovom domu! Dom će raditi na principu samoodrživosti i imat će karakter internata (znat će se kad je ustajanje, objedi i rad).Uz Božju i Vašupomoć nadamo se studentski dom otvoriti sljedeće godine na dan Svete Majke Terezije 5. rujna,“ kazao je fra Skoko. Dodao je da je već nekoliko obitelji i tvrtki financiralo sobe, te da se nadaju još barem pedesetak velikih darovatelja iz Hercegovine.

„Sada smo u akciji 1000×1000. U toj akciji molimo one koji mogu darovati 1000 KM i tako se uključit u Klub Dompes 1000!“, kazao je fra Skoko. Vjeruje da je ima naših poduzetnika kojima neće biti prevelik teret odvojiti 100 maraka za izgradnju doma za siromašne studente.

posusje.net

OGLASI

Loading