Select Page

Frama Posušje u Lisinskom

Frama Posušje u Lisinskom

Ove smo godine dobili osobito priznanje za uloženi trud u glazbeno djelo jer je naša aplikacija na Natječaj za 39. Uskrs fest, najstariji festival duhovne glazbe u Hrvatskoj, dobila pozitivan odgovor.

U petak 6. travnja uputili smo se u Zagreb na 39. Uskrs fest. U večernjim smo satima stigli u Franjevački samostan u Dubravi i uputili se na počinak. Ujutro smo nakon doručka krenuli u obilazak jezgre Zagreba te posjetili izložbu “Nedostupna baština” u Hrvatskom povijesnom muzeju na Gornjem gradu. Oko 13 sati smo na zagrebačkom Kaptolu imali prvu probu s bendom gdje smo upoznali umjetničku direktoricu festivala Mariju Husar i instrumentaliste, a nakon probe smo jedno vrijeme proveli šetajući gradom. U 19 sati smo u bazilici Srca Isusova proslavili sv. misu za sve izvođače na Uskrs festu koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, a nakon mise ostali na kratkom euharistijskom klanjanju poslije kojeg je upriličen domjenak.

30441583_1924614740943017_2644139608681480192_o

U nedjelju smo nakon doručka u Dubravi sudjelovali na sv. misi koju je predvodio fra Ivan Penavić, a oko 13 sati smo stigli u KD Vatroslav Lisinski gdje smo imali generalnu probu te još nekoliko proba za izlazak i zajednički nastup. Poslije proba izvođači su se s velikim nestrpljenjem počeli pripremati za nastup. U 19 sati je započeo Festival, a otvorio ga je VIS Dominiks pobjedničkom pjesmom Uskrs festa 2016, “Molitva”. Nakon sestara Ramljak, Meri Cetinić te još osam drugih izvođača, došao je red i na nas. Pred prepunom dvoranom Lisinski naši framaši nastupili su sa skladbom “Prostranstva Tebe koji jesi” za koju tekst potpisuje fra Ivan Penavić, a glazbu fra Zvonimir Pavičić.

0015

Na kraju Festivala su svi izvođači izveli pjesmu “Jerihonske zidine”, a nakon nastupa je ponovno uslijedio domjenak te druženje s ostalim izvođačima. Na domjenku nam je bilo osobito ugodno jer smo bili pod dojmom izvrsnih ocjena nastupa i skladbe koje su nam dali gospođa umjetnička direktorica Festivala i g. Saša Miočić, klavirist i voditelj instrumentalnog sastava koji je ravnao aranžmanom skladbi izvođenih na Festivalu. Odmorivši umorne vjeđe u samostanu u zagrebačkoj Dubravi, ujutro smo nakon doručka krenuli doma, na proputovanju svratili u Zadar na kratak predah i osluškivanje morskih orgulja te u Skradin. Uskrs fest je bio jedno predivno iskustvo i nadamo se da ćemo ponovno imati priliku nastupiti na njemu, i onda kad ne bude revijalnog karaktera kao ove godine.

frama-posusje.com

OGLASI

Loading