Select Page

Francuska razbila Hrvatsku, naši rukometaši bez polufinala Eura!

Francuska razbila Hrvatsku, naši rukometaši bez polufinala Eura!

Hrvatska i Francuska odigrali su još jednu utakmicu koju mnogi, ne samo mi, zovu rukometnim klasikom. No, ovaj put on to nije bio, jer je Francuska slavila visokim rezultatom 32:24.

Hrvatski rukometaši držali su korak s aktualnim olimpijskim pobjednicima, svjetskim i europskim prvacima nešto više od 20 minuta, a onda je uslijedio potpuni obrambeni raspad u momčadi Željka Babića. U 22. minuti hrvatski rukometaši su zaostajali samo jedan pogodak za Francuzima (9-10). Do kraja prvog poluvremena Francuska je serijom 6-1 došla do šest golova prednosti.

S još tri pogotka na početku drugog poluvremena francuski rukometaši poveli su 19-10 i potpuno demoralizirali hrvatske reprezentativce te je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti. Francuzi su otišli u 37. minuti na +11 (11-22), ali je francuski izbornik Claude Onesta rotacijama dao priliku Hrvatskoj za smanjenje zaostatka do kraja dvoboja.

Uz nedovoljnu obrambenu agresivnost, najveći problem za Babićeve izabranike ponovno je, u već viđenom scenariju, bio fenomenalni 40-godišnji vratar Thierry Omeyer koji je skupio 16 obrana te čak postigao i jedan pogodak.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, a po tri su postigli Marko Kopljar, Zlatko Horvat, Ivan Slišković i Antonijo Kovačević. Aktualne olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake do uvjerljive pobjede predvodili su Luc Abalo sa šest pogodaka, Michael Guigou s pet te Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte sa četiri.

dnevnik.hr/Foto: AFP

OGLASI

Loading