Select Page

Dalić: Prelako smo primili golove i djelovali nemoćno

Dalić: Prelako smo primili golove i djelovali nemoćno

Izbornik Zlatko Dalić nakon teškog 3:0 poraza od Španjolske na otvaranju Europskog prvenstva, iznio je svoje dojmove.

– Naravno da nismo otvorili kako treba, čestitam Španjolskoj na pobjedi. Nismo bili na nivou, bez energije i agresije. Prvih 15 minuta smo se mučili, potom smo se posložili, malo preuzeli posjed i nekakvu igru. Međutim, primili smo gol iz netipične greške. Otvarali smo se i dobili gol. To je bilo zaista, zaista loše. Ono što je najgore, primimo u sudačkoj nadoknadi primimo gol iz kornera. Nismo si to smjeli dopustiti, utakmica je tada bila riješena. To je dokazalo koliko smo bili dekoncentrirani i bez energije.

Zašto smo igrali loše, je li se pogriješilo u pripremi?

– Analizirat ćemo, bili smo predaleko od igrača, niti blizu što je bilo kroz treninge i ove dvije utakmice. Dali smo protivniku puno vremena i prostora, to je ono što te kazni. Zaista nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Ružan poraz, premalo agresije, premalo duela, djelovali smo nemoćno.

Kakva je bila ideja s izmjenama?

– Htjeli smo dati Perišiću da igra u ovakvoj, teškoj utakmici, da njega vidimo što može, da ga pripremamo za ono što slijedi. Htjeli smo odmoriti Luku i Kovačića, imamo za nekoliko dana sljedeću utakmicu.

– Prelako smo primili golove, iz nekakvih olakih situacija i loših reakcija. Mi nismo zabili penal, nismo se nikako uspjeli vratiti u utakmicu.

Slijedi Albanija.

– Dvije su utakmice do kraja grupne faze. Moramo se okrenuti prema tome i tražiti dvije pobjede, zaključuje. 

OGLASI

Loading