Select Page

Generalni konzul RH u BiH u posjetu općini Posušje

Generalni konzul RH u BiH u posjetu općini Posušje

Danas je u uredu načelnika općine Posušje održan sastanak s dr. sc. Markom Babićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru. U srdačnoj atmosferi domaćin, načelnik Ante Begić s pomoćnicom Ivankom Arapović Galić, upoznao je goste s radom općinske uprave te razvojnim projektima koji se provode u našoj općini.

Tako je bilo govora o radovima na unaprijeđenju cestovne infrastrukture, poduzetničkim zonama i objektima od općeg značaja za lokalnu zajednicu. Poseban naglasak stavljen je na projekte koji se realiziraju uz potporu i suradnju institucija iz Republike Hrvatske. Riječ je o gradnji nove osnovne škole u Posušju, čiji su radovi u završnoj fazi, a od početka ih podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.

Drugi tekući projekt je gradnja pročistača vode u sklopu akumulacije Tribistovo za čiju gradnju su zainteresirani partneri iz Hrvatskih voda. S njima su već dogovorene konkretne pripremne radnje koje je potrebno izvesti prije početka gradnje postrojenja.

Konzulu uručen dres i navijački šal HŠK Posušje, povodom njihovog nedavnog velikog trijumfa, povratka u Premijer ligu BiH.

Načelnik Begić je tijekom sastanka predstavio i turistički potencijal općine Posušje te je kao jednu od smjernica neophodnih za njegov razvoj naveo i suradnju s turističkim sektorom srednje Dalmacije, konkretno Makarskog Primorja.

Konzul Babić ocijenio je kako su pozitivni pomaci u razvoju Posušja itekako vidljivi. Također je pohvalio rad lokalne uprave te je izrazio spremnost na suradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, u daljnjim razvojnim projektima, poglavito onim koji se provode u partnerstvu s Republikom Hrvatskom.

Načelnik Begić zahvalio je gostu na ovoj gesti i na odvojenom vremenu za sastanak. Na kraju susreta uručeni su i prigodni pokloni – dres i navijački šal HŠK Posušje, povodom njihovog nedavnog velikog trijumfa, povratka u Premijer ligu BiH.

OGLASI

Loading