Select Page

GOLF: Samir Smajić opet najbolji na Topali

GOLF: Samir Smajić opet najbolji na Topali

Prošlogodišnji pobjednik Posušje Opena, sarajlija Samir Smajić ni ove godine nije dozvolio nikakva iznenađenja na igralištu Topala u Posušju.

Iako je ove godine igrao nešto slabije nego prošle (125 udaraca u 2014., 129 u 2015. godini) opet je bilo dovoljno za prvo mjesto na turniru koji se boduje za Sberbank Masters 2015 godine.

Prvog dana Samir je igrao odličnih 62 udarca, dok je drugog dana odigrao 67 udaraca i tako sa ukupnim rezultatom od 129 udaraca ostavio drugoplasiranog domačeg igrača Maria Mandurića za „samo“ dva udarca. Mario je odigrao 131 udarac. Treće mjesto zauzeo je član GK Hercegovine, Zoran Palameta sa 136 udaraca (67,69).
U netto obračunu najbolji su bili sarajevski golferi, odnosno članovi GK Betanija. Prvo mjesto osvojio je Adnan Hadžić sa 79 poena, drugi je bio Dragan Baban sa 73 poena, dok je treće završio Boštjan Selan sa 70 poena.

DSC05653

Nagrade su uručili predsjednik GK Posušje Veljko Lončar i najstariji golfer Jerko Kovač koji ima 103 godine.

Gospodin Jerko Kovač svim igračima kojima je uručio pehar kazao: „Ove godine ti je bilo lako uzeti pehar jer ja nisam igrao, ali iduće malo pripazi jer ću i ja igrati“ što je izazvalo buru oduševljenja kod golfera na promociji dodjele nagrada za odlično organizovan turnir Posušje Open 2015 na golf igralištu Topala u Posušju.

Slijedeće okupljanje golfera Bosne i Hercegovine je u Sarajevu na završnim kolima Klubske lige Bosne i Hercegovine u golfu koje se igra 4. i 5.07. u Sarajevu.
Čestitke najboljima.

bhgolf.ba

 

OGLASI

Loading