Select Page

Gorica: Druga likovna kolonija u čast Zvonki Bušiću Taiku

Gorica: Druga likovna kolonija u čast Zvonki Bušiću Taiku

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići organizira Likovnu koloniju u Gorici pod nazivom Zvonko Bušić Taik; 32-godišnji uznički san o slobodnoj Domovini Hrvatskoj.

Riječ je o drugoj po regu koloniji u organizaciji Bratovštine koja će se održati u Taikovu rodnom mjestu u Gorici 29., 30., 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine. Sudjelovanje na koloniji potvrdilo je 40-tak likovnih umjetnika iz Hrvatske i Herceg Bosne. Likovna kolonija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke. Suorganizator ove likovne kolonije je Matica hrvatska ogranak Grude.

„Za one koji su pali u borbi za domovinu nikada ne reci da su mrtvi. Oni su heroji i oni će za nas uvijek biti živi. U budućnosti, kada vi budete uživali blagodati i ljepote Hrvatske domovine i slobode, malo tko će se sjetiti koliko znoja, suza i krvi je proliveno za tu vašu slobodu. Zato…, zastani, sjeti se i izmoli kratku molitvu za one vrle domoljube koji su patili i ginuli da bi Hrvatska živjela. Moja osobna sudbina bijaše takva da sam ostvarivanje mojih snova o slobodi morao doživjeti na robiji. Zbogom prijatelji, … čuvajte našu domovinu Hrvatsku“.

(Zvonko Bušić Taik)

PROGRAM LIKOVNE KOLONIJE

Srijeda, 29. kolovoza 2018. u 19.30 sati u Gorici u staroj crkvi

-Otvorenje Likovne kolonije – Večer domoljublja

Četvrtak, 30. kolovoza 2018. u 8.30 sati u Gorici

Početak Likovne kolonije u Gorici (oko stare crkve)

Petak, 31. kolovoza 2018. u 8.30 sati u Gorici

Likovna kolonija u Gorici (Zavala, Donja Mala, Šamatorje)

Subota, 1. rujna 2018. u 8.30 sati u Gorici

U 12 sati Otvorenje izložbe radova u Galeriji u Gorici – Završetak Likovne kolonije

OGLASI

Loading