Select Page

VOZI PAJDO: Ljubuški karneval od 17. veljače do 3. ožujka

VOZI PAJDO: Ljubuški karneval od 17. veljače do 3. ožujka

Ovogodišnji Ljubuški Karneval donosi niz novosti u svom programu. Po prvi puta u Ljubuškom, karneval će trajati dva tjedna, a sve će započeti na srednjovjekovnoj tvrđavi herceg Stjepana, gdje će u nedjelju 17.veljače biti upriličeno proglašenje Karnevalske Republike Ljubuški.

Karnevalsku Republiku će proglasiti glavom i bradom herceg Stjepan, koji će ključeve grada preuzeti od aktualnog načelnika Općine Ljubuški Nevenka Barbarića.

Nakon proglašenja Karnevalske Republike, na kuli će se održati i „Fešta od prvog meštra“, u počast prvom ljubuškom meštru od karnevala, Radoslavu Dodigu.

Sedam dana poslije 24.veljače, u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški, održat će se dječji karneval, gdje će svoje maske predstaviti dječje skupine iz osnovnih škola i dječjih vrtića.

Na koncu, središnji karnevalski dan pod nazivom „Veliki Karneval“ održava se na nedjelju 3.ožujka. Tradicionalno u Ljubuškom, na posljednju nedjelju prije korizme, karnevalski program se odvija cijeli dan, od ranog jutra do kasno navečer. Sve će započeti skupom mačkara u Prologu u 8 sati, a završiti velikim balom pod maskama, negdje iza ponoći.
Karnevalska povorka ulicama grada kreće u 12,30 od OŠ Marka Marulića, i ide prema Centru malih športova, gdje u 13h započinje zabavno-humoristični program. Budući je Ljubuški prošle godine pristupio u društvo Europskih karnevalskih gradova, povorka će prvi puta biti međunarodnog karaktera. Osim domaćih karnevalskih skupina, nastupit će i osam skupina iz drugih država: Društvo Korant Podvinci – Ptuj (Slovenija), Karnevalska udruga Tome Krnjeval – Biograd na moru, Makarske maškare – Krvavica, Črna Sraka – Sračinec, Karnevalska skupina Baška voda (Hrvatska), Karneval Koret – Tuzi, Feštađuni – Budva (Crna Gora), KUD Sumarton – Totszenmarton (Mađarska).

Život je maskenbal!

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading