Select Page

GOTOVO JE: Milanović i Grabar-Kitarović ulaze u drugi krug! Pogledajte brojke od 5 ujutro

GOTOVO JE: Milanović i Grabar-Kitarović ulaze u drugi krug! Pogledajte brojke od 5 ujutro

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, objavljenima u 05.00, Zoran Milanović osvaja 29,55 posto glasova. Kolinda Grabar Kitarović osvaja 26,65 posto, a Miroslav Škoro 24,45 posto.

Prema neslužbenim rezultatima DIP-a, četvrti je Mislav Kolakušić s 5,87 posto, slijede Dario Juričan s 4,61, Dalija Orešković s 2,89, Ivan Pernar s 2,31 posto, Katarina Peović s 1,12, Dejan Kovač s 0,95, Anto Đapić s 0,21 i Nedjeljko Babić s 0,15.

Riječ je o rezultatima s 99,98 posto obrađenih biračkih mjesta.

Potpuni rezultati
Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će potpune rezultate prvog kruga izbora za hrvatskog predsjednika u ponedjeljak, najavila je u nedjelju navečer potpredsjednica Povjerenstva Vesna Fabijančić-Križanić. DIP čeka da se prebroje svi glasovi i obrade sva biračka mjesta.
 

‘Morate voditi računa da se zadnje biračko mjesto, ono u Los Angelesu, zatvara tek u ponedjeljak u 4 sata po hrvatskom vremenu’, naglasila je. Nedjeljni su izbori, smatra, provedeni potpuno regularno i zaslužuju visoku ocjenu.

‘Nije bilo nekih izrazitih prigovora na regularnost, tamo gdje je bila izražena određena sumnja DIP je odmah intervenirao prema nadležnom izbornom povjerenstvu’, navela je dodajući da su tijekom dana Povjerenstvu stizale uobičajene primjedbe, kojih i nije bilo puno.

Kako je glasala dijaspora
U inozemstvu je obrađeno oko 92 posto biračkih mjesta. Ondje je situacija znatno drugačija. U velikom vodstvu je Kolinda Grabar Kitarović s 54,31 posto, slijedi Škoro s 34,24, a treći je Milanović s tek 5,82 posto.


OGLASI

Loading