Select Page

Grabar-Kitarović želi da se ‘Oluja’ obilježi u Kninu i Zagrebu

Grabar-Kitarović želi da se ‘Oluja’ obilježi u Kninu i Zagrebu

Između Pantovčaka i Banskih dvora postoji suglasje da se 20. godišnjica “Oluje” obilježi vojnim mimohodom u Zagrebu, no stav je predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da se zbog svoje važnosti Dan pobjede treba obilježiti i u Kninu, na način kao i do sada, potvrđeno je Hini u utorak.

Iz Vlade, pak, potvrđuju da se ozbiljno razmatra održavanje središnje svečanosti u Zagrebu. “Vlada ozbiljno razmišlja o središnjoj svečanosti obilježavanja 20. godišnjice akcije Oluje odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Zagrebu, što uključuje vojni mimohod”, rečeno je Hini iz Banskih dvora.

Pantovčak ističe kako je obilježavanje Oluje mimohodom u Zagrebu inicirala upravo predsjednica Republike kada je nedavno u svome Uredu primila ministra obrane Antu Kotromanovića i načelnika Glavnog stožera Dragu Lovrića.

Predsjednica Grabar-Kitarović predlaže da se mimohod u Zagrebu održi 4. kolovoza, a na Dan pobjede, 5. kolovoza u Kninu svečani program jednak dosadašnjim proslavama u Zvonimirovome gradu na obljetnicu “Oluje”.

“Mimohod u Zagrebu i svečanost u Kninu ne isključuju jedno drugo. Dan pobjede prevažan je datum u hrvatskoj povijesti te ga, kao i do sada, treba obilježiti i u Kninu”, rečeno je Hini u Uredu predsjednice, koji ističe da je Grabar-Kitarović spremna na razgovore kako bi se implementirala ideja o obilježavanju jubilarne 20. obljetnice “Oluje” u Zagrebu i Kninu.

(Fena)

OGLASI

Loading