Select Page

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić posjetio Tehnološki park u Posušju

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić posjetio Tehnološki park u Posušju

Nesumnjivo je da Tehnološki park u Posušju plijeni sve više pozornosti, ne samo u općini i županiji, nego i preko granice.

Naime,  Tehnološki park Posušje posjetio je gradonačelnik Imotskog i zastupnik u saboru RH Ivan Budalić, gdje su ga dočekali načelnik Ante Begić, voditelj Tehnološkog parka Posušje Stipe Bešlić te voditelj Logističkog centra Ivan Milićević.

Iznesena su iskustva vezana za tijek razvoja u Posušju u zadnjih dvadeset godina, sami primjer prakse koji je realan i opipljiv u cilju približavanja  poduzetnog razvoja, projektnog pristupa i podrške razvoja, te metode koje su provedene u Tehnološkom parku Posušje,  koje bi mogle biti implementirane i u Imotskom.

„Impresioniran sam Tehnološkim parkom u Posušju, povezanost lokalne samouprave sa mladim ljudima koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, oni koji su nešto napredniji kroz daljnje školovanje, da mogu ovdje u praksi primjenjivati nove tehnologije i inovacije. Bit ove priče je lokalna zajednica kao što je općina Posušje, te čestitam onima koji su ovu ideju implementirali u razvojni proizvod te edukaciju na mlade ljude“, izjavio je za naš radio gradonačelnik grada Imotskog Ivan Budalić, koji je nadodao da je suradnja između općine Posušje i grada Imotskog jako dobra, te je najavio i ponovni posjet.

Načelnik Ante Begić je kazao da je bilo izrazito zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika Budalića te ga upoznati sa svim aktivnostima i procesima koji se odvijaju u Tehnološkom parku, gdje su sagledane sve mogućnosti koje mogu pomoći i gradu Imotskom, te se nada da će sve ove informacije pomoći gradonačelniku da dodatno unaprijedi poduzetništvo i da će pomoći i gospodarstvenicima sa eventualnom izgradnjom jednog ovakvog objekta u Imotskom.

Zanimljivo je spomenuti i da je mladi poduzetnik iz Imotskoga Mario Ljubičić, koji je izumio električni bicikl, za svoj izum tražio dijelove po cijeloj Europi, te ih na kraju našao u samo pet kilometara udaljenom Posušju, u Tehnološkom parku s kojim sada ima jako dobru suradnju.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading